Super Nintendo World-túra Shigeru Miyamotóval [VIDEO]

A Nintendo egyik alapvető pillérjeként is nevezhető Miyamoto körbevezet minket a Universal Studios Japan területén található Super Nintendo Worldben.

Ha röviden kellene jellemezni a lent megtekinthető negyedórás videót, akkor annyit mondanánk, hogy ez a Nintendo rajongóinak egyfajta kötelező olvasmány (tekintvény?), ugyanis a vidámpark nagyon látványos lett, és a rajongók – ha valaha is eljutnak Japánba – interakcióba léphetnek sok elemmel, ugyanis a nagy N telepakolta a területet easter eggekkel.

Például van egy cső, amivel eljuthatunk Peach kastélyához, miközben a Super Mario 64 zenéjét is hallhatjuk. Az interaktív elemek sem elhanyagolhatóak: ha az egyik (Amiibo-hoz hasonló hatású) Power-Up Band a kezünkbe jut, azt a telefonunkhoz köthetjük, és így titkokat kereshetünk a területen például úgy, hogy megütjük a kockákat. Ezzel az appban egy érmét kapunk.

Összesen nem kevesebb mint 170 (százhetven!) titok és feladat vár ránk, és köztük olyan is van, aminek elvégzésével a világ körülöttünk meg fog változni. Például egy Koopa páncéllal (és itt egyszerűen nem hagyhatjuk ki az Elektor kalandoros hivatkozást – tekikatona) és a POW kockákkal is lehet változtatni. Egy földalatti szekció pedig a perspektívánk megváltoztatásával trükközik, és a végén egy nagy Bob-omb is vár ránk. A hab a tortán pedig az, hogy maga Miyamotó is élvezi az egészet – és hamarosan meg is nyílik a vidámpark, ugyanis február negyedikétől várja a látogatókat. Később más parkokban is fel fog bukkanni. Magyarországon erre annyi esély van, mint megnyerni az ötöslottót… amit tegnapelőtt valaki szépen el is vitt.

Miyamoto azt is elárulta, hogy a gyerekei eközben SEGA-rajongók voltak! A The New Yorkernek elárulta, hogy bár ő a Nintendo egyik alapvető fejlesztőjeként a játékiparban örökre ott hagyta a nyomát, a gyerekei eközben a nagy rivális termékeivel töltötték a szabadidejüket. Ő pedig nem irigykedett emiatt, hanem ez késztette őt arra, hogy keményebben is odategye magát, hogy később már az ő játékaival szórakozzanak az utódok. Főleg a vezetős játékokat kedvelték (pl. Out Run), de a Space Harrier is gyakran megfordult a gyerkőcök kezei között.

Persze azóta a SEGA kivonult a konzolgyártók közül.

Forrás: VG247, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu