God of War és Uncharted remake-kel tervezett korábban a Sony! [VIDEO]

A PlayStation 4-re a Sony azt tervezte, hogy remake-eket készít a God of Warból és az Unchartedből.

A God of War 2018 áprilisában új részt kapott (és eközben a görög istenek helyett az északiak irányába kanyarodott el a Sony Interactive Entertainment Santa Monica vezetésével Kratos, illetve fia, Atreus), és az Uncharted első három részébéől végül 2015 októberében egy remaster-kollekciót hozott össze a Bluepoint Games (Uncharted: The Nathan Drake Collection), de ennél több is tervben volt, állítja Michael Mumbauer, egy ex-PlayStaiton-alkalmazott.

Mumbauer a Sony Interactive Entertainment San Diego egyik vezetője volt, és vele egy bizonyos David Jaffe beszélgetett el – ő volt az eredeti, PS2-es God of War rendezője, és az ő nevéhez fűződik a Twisted Metal is. Mumbauer például arról is beszélt, hogy a munkahelyén egy művészeti stílusos csoport felügyelete is a feladatköréhez tartozott, de idővel az elfoglaltsága más irányba tartott (remasterek, remake-ek).

Erre Jaffe rá is kérdezett, amrie Mumbauer azt mondta, hogy egy fejlesztői csapat ezért jött ott létre, és annyit elmondhat, hogy ő hitt egy God of War remake-ben, ha az napjaink grafikai szintjével rendelkezett volna, de az Uncharted első részét (ez 2007-ben jött ki PS3-ra!) is megemlítette lehetséges példaként. És bár ő lelépett a Sony stúdiójától, a kérdéses fejlesztői csoport továbbra is ott van, és már jó kétszáz alkalmazottból áll.

Lehetséges, hogy valamilyen remake-ről szó lehet (a Naughty Dogtól is igazoltak ide…), de az új Uncharted sem kizárható (mivel az ND nagy eséllyel a The Last of Us Part III-nak ül neki, addig pedig kiadják a The Last of Us Part II Remasteredet – idő kérdése csak, főleg úgy, hogy első részből is csináltak egy ilyet az akkor még új PlayStation 4-re).

Érdekes lenne az Uncharted esetében ez, de a God of War elvileg már jövőre megkapja a folytatását (God of War: Ragnarok lesz nagy eséllyel a címe, de kérdéses, hogy PlayStation 5-re és PlayStation 4-re jön-e, vagy csak PS5-exkluzív lesz).

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu