A „hazai pályán” is tarolt a Ghost of Tsushima

A Sucker Punch nyáron megjelent PlayStation 4-exkluzívja is egyre több elismerést kap.

Bár a PlayStation Blog közönségszavazásán nem a Ghost of Tsushimát választották meg az év PlayStation 4-es játékának (hanem a The Last of Us Part II-t – erről korábban beszámoltunk), azért a The Game Awardson a művészeti irányzatával nagyot alkotott a középkori Japánban játszódó sztori, amiben a mongolok visszaverése a célunk.

A japán Famitsu magazinban viszont azt olvashatjuk, hogy ők több játékfejlesztőt is megkérdeztek: mi volt számukra az év játéka. Összesen 132 embert kérdeztek meg (köztük voltak producerek, karaktertervezők, rendezők, fejlesztők is, a cégek közt pedig találunk igencsak nagyokat: SNK, Square Enix, Nippon Ichi Software, SEGA, Capcom, Koei Tecmo, Arc System Works, stb…), és számukra az év játéka a Ghost of Tsushima lett.

Ez pedig igencsak nagy eredmény, hiszen egy amerikai fejlesztésről beszélhetünk! Márpedig, ha egy japán sztorit az ottani fejlesztők elismernek annak ellenére, hogy külföldi termékről van szó, az bizony kimutatja: minőségi alkotásról beszélhetünk… igaz, a japán játékkészítők a nyugati játékokat kedvelik.

A Ghost of Tsushima mögött az Animal Crossing: New Horizons végzett (a Nintendo Switch killer appjaként is nevezzük, nem véletlenül), majd utána a Final Fantasy VII Remake (Part 1) jutott a dobogóra. A negyedik helyet a Sakuna: of Rice and Ruin, az ötödiket pedig a Fall Guys: Ultimate Knockout vitte el. Összehasonlításképp: a 2019-es dobogón a Death Stranding, a Dragon Quest Walk, illetve a Sekiro: Shadows Die Twice volt, de 2018-ban is amerikai nyertest hirdetett a japán publikáció (ugyanis akkor is egy PlayStation 4-exkluzív nyert, név szerint a Marvel’s Spider-Man).

Gratulálunk a Sucker Punchnak – talán joggal mondta róluk Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, hogy a legnagyobb lépést pont ez a stúdió tette meg előre az idei év folyamán. Nagy meglepetés, hogy a The Last of Us: Part II fel sem jutott az első ötbe!

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu