Cyberpunk 2077: az első, hivatalos értékesítési adatok [VIDEO]

A CD Projekt RED beismerte, hogy a visszatérített példányok ellenére is mennyire sok fogyott a Cyberpunk 2077-ből.

A CD Projekt a weboldalán közölte, hogy miután több mint nyolcmillió előrendelést mutatott fel a belső nézetes RPG, a digitális terjesztési platformok (pl. PlayStation Store, Microsoft Store, Steam) és a lemezes kiadást forgalmazók által benyújtott adatokból kiszámolták, hogy december 20-ával tizenhárom millió értékesítés történt összesen, és nem, ezt nem kell csökkenteni a Sony, a Microsoft, és a CD Projekt által elindított visszatérítéseket, ugyanis a lengyel cég már ezt is figyelembe vette!

A Kotaku szerint egy újabb cég csatlakozott a feltétel nélküli PlayStation 4-es és Xbox One-os pénzvisszatérítéshez – a tengerentúl ismert Best Buy mellett most már a GameStop is beállt a közéjük, és ezt a site az alkalmazottaknak kiküldött értesítőre hivatkozva állítja. Már a felbontott, így üzleti értelemben véve használt példányok is visszaadhatóak, holott általában a még fóliázott játékoknál szokott megtörténni a vásárlástól történő elállás elfogadása. A felbontott példányokat „defektívnek” (azaz hibásnak) jelölve visszaszállítják a GameStop raktárába. (Most azokkal mi lesz? Később újra elkezdik értékesíteni azokat, ha már kijött a nagy januári és februári patch?)

A végére pedig ismét egy videó, ami elképzeli, hogy a december 10-én PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re (GOG, Steam, Epic Games Store…) megjelent Cyberpunk 2077 miként festene… PS1-en. Ezt Anders Lundbjörk publikálta – ő a Dreamon Studiosnál dolgozik, és az eredmény echte 1995-ös stílusú (akkor jött ki Európában „a szürkemarha”): alacsony polygonszámú kocsik és NPC-k, klasszikus lépés hangok, már-már olvashatatlan reklámtáblák, és a PS1-en gyakori „torzuló” grafika. Persze nem lenne tökéletes, ha ebben sem lennének glitchek.

Ettől függetlenül nagy eséllyel mondhatjuk, hogy két bejgli között a CD Projekt RED játéka felbukkan az általunk preferált platformon (beleértve a PlayStation 5-öt és a két Xbox Seriest is a visszamenőleges támogatás miatt).

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu