Menu

PlayStation 5: cross-gen értésítést kaptak a játékok

Jobb később, mint soha: a Sony végre felhívja a figyelmünket arra, hogy a PlayStation 5-ön ne a PlayStation 4-es verziót indítsuk el az adott játékból.

A Twitteren bukkant fel egy kép egy újításból, aminek talán alapból ott kellett volna lennie a PlayStation 5 kezelőfelületében. Szóval, ha van egy olyan cím, ami PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is megjelent (mondjuk a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales), akkor ha a PS4-es kiadást indítanánk el, a konzolunk figyelmeztetni fog és felteszi a kérdést, hogy nem szeretnénk-e az újgenerációs kiadást helyette játszani.

De nem ez az egyetlen újítás: Tidux tweetjére jött egy válasz, ami pedig a letöltés megkezdése előtt ad lehetőséget arra, hogy például a DIRT 5 beszerzése esetén a PlayStation 4-es vagy a PlayStation 5-ös kiadást választjuk. (És azért van különbség a kettő között – a 2013-ban megjelent konzolra szánt kiadás 26,58 GB a kép szerint, míg az új Sony masinának szánt verzió 46,52!) Természetesen a visszamenőleges támogatás miatt van ez a helyzet, mivel a PlayStation 5 (mindegy, hogy melyik kiadás – a PlayStation 5 Digital Edition 100 euróval/35-40 ezer forinttal olcsóbb, de cserébe kihagyta a Sony belőle az Ultra HD Blu-ray meghajtót) a PlayStation 4-es címek majdnem mindegyikét képes futtatni.

Eközben a Redditen felbukkant egy nagyon tehetséges tervező, aki a PlayStation 5-öt a PlayStation 2 dizájnára szabta, és ezt a PlayStation 30. évfordulójának szánta (igaz, azért az első, boltokban is kapható PlayStation konzol ’94 decemberében jött ki Japánban – itt a Nintendo Play Station is közrejátszhat). A posztoló szerint nagyon nehéz volt a PlayStation 2-es dizájnelemeket hozzáadni a PlayStation 5-höz, de jó kezekben szerinte a koncepció jóval továbbfejleszthető lenne.

A képek egész jól áthozzák a jelenleg a világrekorderi posztot betöltő PS2 stílusát (hiába lett igencsak sikeres a PlayStation 4, a „kettes játékállomás” továbbra is a legtöbb példányban kelt el).

Forrás: WCCFTech, JVL

Ep1fFYOXcAArC6F

Ep2EbFZXUAAo2AY

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu