PlayStation 5: cross-gen értésítést kaptak a játékok

Jobb később, mint soha: a Sony végre felhívja a figyelmünket arra, hogy a PlayStation 5-ön ne a PlayStation 4-es verziót indítsuk el az adott játékból.

A Twitteren bukkant fel egy kép egy újításból, aminek talán alapból ott kellett volna lennie a PlayStation 5 kezelőfelületében. Szóval, ha van egy olyan cím, ami PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is megjelent (mondjuk a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales), akkor ha a PS4-es kiadást indítanánk el, a konzolunk figyelmeztetni fog és felteszi a kérdést, hogy nem szeretnénk-e az újgenerációs kiadást helyette játszani.

De nem ez az egyetlen újítás: Tidux tweetjére jött egy válasz, ami pedig a letöltés megkezdése előtt ad lehetőséget arra, hogy például a DIRT 5 beszerzése esetén a PlayStation 4-es vagy a PlayStation 5-ös kiadást választjuk. (És azért van különbség a kettő között – a 2013-ban megjelent konzolra szánt kiadás 26,58 GB a kép szerint, míg az új Sony masinának szánt verzió 46,52!) Természetesen a visszamenőleges támogatás miatt van ez a helyzet, mivel a PlayStation 5 (mindegy, hogy melyik kiadás – a PlayStation 5 Digital Edition 100 euróval/35-40 ezer forinttal olcsóbb, de cserébe kihagyta a Sony belőle az Ultra HD Blu-ray meghajtót) a PlayStation 4-es címek majdnem mindegyikét képes futtatni.

Eközben a Redditen felbukkant egy nagyon tehetséges tervező, aki a PlayStation 5-öt a PlayStation 2 dizájnára szabta, és ezt a PlayStation 30. évfordulójának szánta (igaz, azért az első, boltokban is kapható PlayStation konzol ’94 decemberében jött ki Japánban – itt a Nintendo Play Station is közrejátszhat). A posztoló szerint nagyon nehéz volt a PlayStation 2-es dizájnelemeket hozzáadni a PlayStation 5-höz, de jó kezekben szerinte a koncepció jóval továbbfejleszthető lenne.

A képek egész jól áthozzák a jelenleg a világrekorderi posztot betöltő PS2 stílusát (hiába lett igencsak sikeres a PlayStation 4, a „kettes játékállomás” továbbra is a legtöbb példányban kelt el).

Forrás: WCCFTech, JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu