Xbox Game Pass: családi előfizetéssel tervez a Microsoft

Phil Spencer, az Xbox-vezér megerősítette, hogy családi előfizetési rendszerrel is rendelkezni fog a havidíjas szolgáltatásuk.

Az Xbox Game Pass (amit innentől már csak Game Passként említünk, mert egyrészt lényegében a köznyelvben mindenki így hívja, másrészt pedig nem csak Xboxos tartalmakkal rendelkezik – igaz, legutóbb arról írtunk, hogy a PC-s Game Pass idén már nem kapja meg az EA Play-t) rövid idő alatt egész jó előfizetői táborra tett szert, és a Microsoft ezt meg is hálálja a gyakori frissítésekkel – a decemberi két nagy update-ről mi is megemlékeztünk (és ezekben már a Bethesda játékai is tetten érhető alkotások – ha már a Microsofté a kiadó, akkor miért is ne, ugyebár…).

A redmondi cég célja nyílt: a Game Pass tulajdonképpen a videojátékos Netflix akar lenni – mi fizetünk nekik egy havidíjat, ők cserébe egy nagy kínálatot adnak, és az adott tartalmakat streamelhetjük (xCloud), vagy helyileg játszhatjuk a rendelkezésre álló címeket. Spencer pedig egy korábbi tweetjében megerősítette, hogy a Microsoft azzal tervez, hogy egy családi modellel rendelkezzen a Game Pass. Már van egy otthoni konzolos funkció (Home console), de ez csak az egy konzollal rendelkező háztartásoknak hasznos, de szerinte az nagy segítség lenne, ha a több konzolt birtokló családtagok is részesülhetnének egy családi előfizetésből. Azaz: egy olyan modellt akar a Microsoft, ahol egy előfizetés révén több családtag is „gémpásszolhat” a saját hardverén.

Valószínűleg itt is két modell lesz. Az alap Xbox Game Pass (a családi modellt nevezzük mondjuk Xbox Family Passnak…) mellett ott van az Xbox Game Pass Ultimate is (Xbox Family Pass Ultimate?), ami révén PC-n és iOS-en is streamelhetjük majd a játékokat, de erre – ahogy erről már részletesebben írtunk – tavaszig várni kell. Androidon már megy a buli, iOS-en pedig böngészős megoldásra készülhetünk, hogy az Apple App Store elől kioldalazhasson a Microsoft.

A további részletekre 2021-ben számítsunk – idén már „hazament” a Microsoft.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu