Elnöki kegyelmet kapott Donald Trumptól az az amerikai kongresszusi képviselő, aki pártja pénzét Steam játékokra költötte

Duncan Hunter azt állította, hogy a fia költött 1302 dollárt videojátékokra.

Az NPR szerint Duncan Hunter volt republikánus kongresszusi képviselőt, akit elítéltek a kampányalapok személyes vásárlásokra való elköltéséért, megkímélték a Donald Trump által a héten 15 embernek adott elnöki kegyelemnek köszönhetően. Hunter bűncselekménye meglehetősen gyakori volt a szakmájában, bár ezúttal a videojátékokkal kapcsolatos. Mint arról 2016-ban írtunk, ez a politikus pártja pénzeszközeiből 1302 dollárt költött Steam játékokra.

A vicces az egészben, hogy Hunter azt állította, hogy fia tudta nélkül vette el a hitelkártyáját PC-játékok vásárlásához. Az ezt követő vizsgálat azonban kimutatta, hogy a volt kongresszusi képviselő pártalapjaiból legfeljebb 250 000 dollárt költött többek között luxusszállodákra, személyes vásárlásokra, játékokra és ajándékokra, utazásra, alaptermékekre és kedvtelésből tartott állatok táplálékára.

Mindezek miatt 2019-ben sikkasztás bűntettében bűnösnek találták, 250 000 dollárig terjedő pénzbírság megfizetésére kényszerítették, és 5 évig terjedő börtönbüntetést kapott. Mindezt természetesen azelőtt, hogy az elnöki kegyelmet megkapta volna. Bár a Steam játékokra költött 1302 dollár csak töredéke a teljes elsikkasztott összegnek, az az igazság, hogy Duncan Hunter kongresszusi képviselő volt többek között a videojáték-párti álláspontjáról ismert, ami nem túl gyakori az amerikai politikában.

A volt kongresszusi képviselő politikai karrierje alatt kampányokat folytatott a videojátékok védelme érdekében, szemben azzal a tradicionalista elképzeléssel, amely az erőszak katalizátoraként vádolja őket: „Ezekkel az elgondolásokkal az a legnagyobb probléma, hogy létrehozzák azt a képet, hogy az amerikai fiatalok nem képesek megkülönböztetni a jót és a rosszat, ez pedig egyszerűen helytelen. „- kommentálta Hunter 2013-ban a Politico oldalán az erőszakos játékok körüli vitákat.

Természetesen 2016-os kijelentései, amelyek szerint a vádja „a fiam hibája volt”, süket fülekre talált a Steamen kívüli vásárlásokra fordított további 248 000 dollár tükrében, de mivel Trump megbocsátott neki, Huntert felmentették a vádak alól.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu