Ghost of Tsushima: a játék rajongói egy felújításban is segédkeztek

Egy torii helyreállítására dobtak össze a rajongók nem kevés pénzt.

A nyáron megjelent PlayStation 4-exkluzív, a Ghost of Tsushima az év végén is fut azért pár sikerkört (például a legutóbb azt említettük a Sucker Punch alkotásáról, hogy a japán játékfejlesztők pont ezt a játékot nevezték meg az év játékaként, így a 2018-as Marvel’s Spider-Man után egy újabb nyugati PlayStation 4-exkluzív aratott sikert), és nem is érdemtelenül – kiemelkedő volt a középkori japán történet, ami azóta ingyenesen egy co-op játékmóddal (Legends) bővült, és abban is több, a PlayStation-família IP-ihez köthető kosztüm is felbukkant a minap.

A Tsushima-szigeten játszódó Ghost of Tsushima máshogy is sikeres lett, tudósít a Famitsu. Egy tájfun szeptemberben elérte a szigetet, és a Watatsumi oltár Heisei Otorii-ját ledöntötte. A torii ismerős lehet a játékosoknak, ugyanis a Sucker Punch játékában a shinto szenthelyek részeként láthatjuk ezeket a japán tradicionális kapukat. Yuichi Hirayama, egy helyi pap egy közösségi finanszírozási kampányt indított el november 28-án a Campfire-n, és 5 millió japán yent (~ 4,35 millió forintot) szeretett volna összeszedni a helyreállítási munkálatokra. Kicsit soknak tűnik, de azért ez mégsem egy könnyen elvégezhető újjáépítési feladat.

A rajongók pedig beálltak a kezdeményezés mögé – még van 16 nap, de már most 20,8 millió yennél (több mint 53 millió forintnál) tartanak. Hirayama ezért fel is tüntette az oldalon, hogy a Ghost of Tsushima játékosaitól hatalmas segítséget kaptak, és ő úgy érzi, hogy ez Isten akaratából történt. Lent néhány kép is megtekinthető a torii-ról, illetve annak játékbeli másáról is – a Sucker Punch nem csak véletlenszerűen helyezte el a torii-t ott, ahol.

Ez pedig abszolút szívmelengető, hogy a rajongók segítenek – és a játéknak van is egy erős tábora. Nem véletlenül, ugyanis négy hónap alatt több mint 5 millió példányban kelt el, és egy PlayStation 4-exkluzívtól kimagasló eredménynek nevezhető értékesítési adat.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu