Törékenyek a DualSense adaptív ravaszai?

Új seprű jól seper, új kontroller… gyorsan meghibásodhat – holott az egyik új funkciója pont az érintett alkatrészt használja komolyabban.

Már több mint egy hónapja megjelent a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition, és a konzolnak volt/van néhány gyerekbetegsége, amikről beszámoltunk azóta. Most ahhoz a listához hozzárakhatunk egy újabb lehetséges problémát. A játékosok (mármint azok, akik szerencsések voltak, és be tudtak szerezni egy PlayStation 5-öt a konzolüzérek által jelentősen megemelt ár nélkül) most arra panaszkodnak, hogy az új konzol mellé járó kontroller, a DualSense is hibázik.

Annak is az adaptív ravaszaival van baj – az egyik illető a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales közben érzékelte, hogy az R2 „beszakadt”, amivel laza és nem nagyon reagáló lett ez a ravasz. Mások is azt mondják, hogy idővel egyre kevésbé lesz érzékeny az R2-es ravasz a kontrolleren. Már több mint ezer felhasználó fejezte ki csalódását a DualSense kéretlen extrája miatt, és ez az egész szituáció egy erős dejavunak tűnik.

Az idei év során többször is beszámoltunk a Nintendo Switch-ről, és annak leválasztható kontrollerének, a Joy-Connak a drifteléséről (magától csúszik egy irányba), és abból akkora ügy kerekedett, hogy polgári peres eljárásról is megemlékeztünk, amire a Nintendo kapásból ingyenes javítást ajánlott fel, holott állítólag tervezési hibáról beszélhetünk, és így a nagy N lényegében direkt rövidebbre tervezi a kontroller élettartamát mint az arra képes volna, ugyanis bejut a kontroller belsejébe a por és a kosz, ami minden, csak nem éppen szerencsés.

Remélhetőleg a Sony nem direkt tervezte hibásan a DualSense-et, hogy abból többet vegyünk csak azért, mert túl gyorsan elkopik a technológia. Még túl korai ebből ítélkezni, de ki tudja, ez még gyakoribb hiba is lehet más régiókban is. Még azt sem tudjuk, hogy a Sony-nak egyáltalán tudomása van-e a hibát érzékelő játékosok kommentjeiről. Talán ez is csak egy kezdeti hiba, amiből a cég tanul a később legyártott kontrollerekben.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu