A nemzetközi játékeladások lehagyták a filmipart is!

A koronavírus hatására a nemzetközi játékipari értékesítések annyira erősek lettek, hogy a globális filmipart, de még az észak-amerikai sportot is maga mögé utasítottuk.

A Marketwatch szerint a játékipari értékesítések 20%-kal nőttek, így közel 180 milliárd dollár (~54 ezer milliárd forint!) jött össze abból, és ez a filmipari és az észak-amerikai sportipari ipar párosát együttesen le is hagyta. A konzolos értékesítések hatalmas szerepet játszottak ebben: világszerte 20%-os emelkedés tapasztalható (52,5 milliárd dollár – kb. 17250 milliárd forint), és a növekedés főleg az Egyesült Államokból jött, ugyanis csak itt 44,5 milliárd dollárt (~13350 milliárd forintot) költöttek, és emiatt az amerikai játékosok az ipar 85%-át (!) tették ki. A növekedés értelemszerűen novemberben jött elő a PlayStation 5 és az Xbox Series duó rajtjával. (Itt az egy évvel korábbihoz képest 58%-os növekedés volt a hardverek esetében, illetve 32%-os ugrás volt tapasztalható a játékok iránt.)

November 28-ával bezárólag ez volt az Egyesült Államok top tizes listája. Ebből az Animal Crossing és a Mario nem veszi figyelembe a digitális értékesítéseket, ugyanis a nagy N ezeket a számokat nem közli: Call of Duty: Black Ops Cold War, Call of Duty: Modern Warfare, Animal Crossing New Horizons, Madden NFL 21, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Assassin’s Creed: Valhalla, Final Fantasy VII Remake, Marvel’s Avengers, Super Mario 3D All-Stars.

A Gamesindustry hozzátette, hogy a digitális értékesítések világszerte 158 milliárd dollárt (~47400 milliárd forintot) termeltek, ezt pedig a játékbeli költekezések (mikrotranzakciók, DLC-k) követték (128,6 milliárd dollár – ~38580 milliárd forint; a hagyományos bolti értékesítések a 15 milliárd dollárt sem érték el). A játékipar 91%-a volt digitális. Ezt azért torzítja a PC-s és a mobilos elérhetőség (PC-re nem minden jön ki lemezen…). Konzolon a digitális arány 72%.

Az elemzők 2021-re is jelentős növekedést jósolnak, ugyanis az új Sony és Microsoft konzolok könnyebben elérhetővé válnak, és az otthonmaradósdi jövőre is azért még érzékelhető lesz.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu