Egységesített Resident Evil weboldal megnyitására készül a Capcom

A portál neve egészen találó… vagy legalábbis könnyen kitalálható.

Szóval a japán kiadó a Resident Evil online jelenlétére erősen törekszik. Nem csoda, ugyanis a Capcom egyik legfontosabb IP-jének nevezhető. (Értékesítésekben pedig a Monster Hunter azért idővel le fogja hagyni, ha a Monster Hunter: World-del megkezdett sikerszériájuk folytatódik.) A 90-es évek közepe óta velünk levő franchise pedig a Sony online szolgáltatásaihoz hasonlóan egységesíteni szeretné a jelenlétét a közösségi médián kívül, ezért pedig elindítanak egy új site-ot, aminek a neve Resident Evil Portal lesz.

A nemrég a ransomware támadáson átesett Capcom egy közleményben tudatta mindenkivel, hogy 2021 kezdetével a Resident Evil Portal kinyitja a digitális kapuit. Ez a website lesz mindennek a forrása, ami a franchise-hoz köthető. Az új hírek mind itt fognak felbukkanni, a játékosok itt oszthatják meg a statisztikáikat a többiekkel (és mindegy, hogy honnan származnak, hol játszanak), és a Capcom szerint a portál egy képletes, telepakolt doboz lesz, ami a sorozat veteránjainak, továbbá az újoncoknak egyaránt képes lesz valami újat kínálni.

A Resident Evil Portal lesz tehát az új központ, és aki attól tartana, hogy a régebbi site-ok tartalma elvesz, ne féljen. A közlemény kiemelte, hogy a Biohazard Club 96, a Resident Evil Ambassador Program, a ResidentEvil.net, továbbá a (jelenlegi) Resident Evil Portal mind központosítva, konszolidálva lesz az új portálon. A közleményt a japán kiadó az IP-re utalva zárta (legyen elég zöld növényünk és töltényünk), mert egy új Resident Evil-élményre kell számítanunk a Resident Evil Portalon. Majd meglátjuk – most még nincsen nyitva.

Úgyhogy a weboldal nemsokára elindul – valószínűleg január első hetében fog lábra kelni, de ez még csak egy tipp a mi részünkről. Nagy eséllyel már itt fogják publikálni az új információkat a Resident Evil: Village-ről, azaz a Resident Evil 8-ról – az elvileg tavasszal fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re, és talán PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu