NieR Replicant ver.1.22474487139…: új részletek a karácsonyi közvetítésből [VIDEO]

A NieR tizedik évfordulóját ünneplő karácsonyi streamben Yoko Taro, Saki Ito (a NieR Replicant ver.1.22474487139… rendezője), Yosuke Saito, és több színész is felbukkant.

A Square Enix december 24-én tartotta meg a lent megtekinthető adást, amiben a NieR emberei megerősítették, hogy a NieR Replicant ver. 1.22 nem lesz egy egyszerű remaster, hanem valamelyest egy eltérő játéknak kellene nevezni, ugyanis több jelenet kapott szinkront, vagy például a harci rendszer is eltérő az eredetiétől.

Nobuhiko Okamoto, a NieR Replicant fiatal főszereplőjének megformálója kifejezte, hogy tíz év alatt megváltozott a szinkronhangja, ezért a NieR Replicant ver. 1.22-ben eltérően fog hangzani – ez nem nagyon érvényes Mai Kadowakira, ugyanis ő a NieR Automatában Emilt szólaltatta meg. Erre Yoko Taro poénosan azt mondta, hogy aki csak a NieR Automatával játszott, azok szerint Emil csak egy idióta, így a NieR Replciant Ver 1.22 révén meg fognak lepődni. Hiroki Yasumoto (Grimoire Weiss hangja lesz a Replicant új elgondolásában – japánul seiyuu a szinkronhangoknak szánt kifejezés) beismerte, hogy neki tetszik a Cyberpunk 2077.

A NieR Replicant Ver. 1.22 háttérzenéi kétszer hosszabbak lesznek az eredetihez képest, és teljes szinkront kap a játék. Sok jelenetet újrarögzítettek az újak között, de az eredetiben „hangos” jelenetek közül nem kellett olyan sokat újrakészíteni. Az eredeti NieR játékok nem fogytak olyan jól, ezért pedig kicsit ironikusnak tartja a csapat, hogy most milyen jól szárnyal a sorozat – a régebbi címek (így az eredeti) gyenge fogadtatása miatt van most lehetőségük egy kibővített verziót készíteni. A Square Enix anno azt mondta a fejlesztőknek, hogy a főszereplő apa és macho formája több értékesítést eredményezne a testvér verziónál. Ezért jelent csak a NieR Gestalt meg a nyugaton, de már akkor is sejtette a japán kiadó, hogy az anime kultúra miatt sokan a fiatalabb főszereplőt preferálnák, miközben a japán piacon az apás karakter a nyerő – és a hazai pályán ezért jött ki ott mind a két verzió.

Saito azt mondta, hogy az apa főszereplő nincs ott a NieR Replicant Ver 1.22-ben, de ha fele olyan jól fogy ez a kiadás, mint a NieR Automata (amiről Taro elárulta, hogy 5 millió értékesítésnél jár, így 2,5 millió lenne a cél…), akkor talán alkotnak egy olyan verziót, amibe őt is beteszik, de Taro szerint ez lehetetlen. Taro kihangsúlyozta, hogy a főszereplő neve nem Nier, de néha így utalnak rá. Megadhatjuk a nevét (ez utalás a Dragon Quest játékokra). Ito hozzátette, hogy a csapat mindent megtett, hogy az eredeti játék hangulatát összehozzák, miközben modern szintre emelték a vizualitást. Sok dolgot átszabtak az eredeti PS3-as kiadáshoz képest.

A NieR Replicant ver.1.22474487139… (nem véletlenül rövidítettük…) április 23-án jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Steamre. A lenti közvetítésben 46:05 és 1:37:50 között beszélnek erről a játékról.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu