Cyberpunk 2077: jogi felhők gyülekeznek a CD Projekt RED feje felett

A lengyelekre több ügyvédi iroda is feni a fogát.

Az utóbbi két és fél hét során sokszor figyelemmel követtük a Cyberpunk 2077 körül történő eseményeket a kurrens-gen konzolokon látott, eleinte botrányosan gyenge teljesítménytől kezdve a next-gen gépek jobb (de az ezekre tervezett patch távolléte miatt még korlátozott) performanszán át a 13 millió értékesítésig, amit a visszatérített példányok ellenére is felmutatott a CD Projekt RED. A Kotaku szerint egy újabb polgári peres eljárás indulhat a lengyel csapat ellen.

Ezúttal a New York állam New York városában található Manhattanben levő Rosen Law Firm (innentől csak Rosenként említjük) kezdeményezett egy eljárást Kalifornia állam központi körzetében „azon emberek vagy entitások nevében, akik 2020. január 16-a és december 17-e között vásárolt vagy szerzett CD Projekt RED-es részvényeket”. Röviden: a befektetők nevében akar a Rosen eljárni. A hivatalos sajtóközlemény szerint a Cyberpunk 2077 lényegében játszhatatlan volt a PlayStation 4-en, az Xbox One-on és azok újabb/kisebb kiadásában (azért a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X valamelyest jobb helyzetben volt) a sok bug miatt.

Ezért a Sony eltávolította a PlayStation Store-ról, miközben mellettük a Microsoft és a CD Projekt is pénzvisszatérítést ajánlott, ami miatt a lengyel cég reputációja és a részvényeinek értéke is bezuhant, és a cég megtévesztő volt, illetve nem mindig rendelkezett jó alapokkal a kijelentései mögött, és amikor a játékkal kapcsolatos valódi részletek a piacra jutottak, a vádirat szerint a befektetők kárt szenvedtek. A Rosen közben azért keresi a kárt szenvedett embereket, de azért megnevezte a fő felperest is az ügyben (Andrew Trampe a neve).

Ezek miatt a lengyelek lába alatt ég a talaj, és ki tudja, hogy megússzák-e. Legalább 24-ére még kihozták az idei év feltehetőleg utolsó frissítését (az 1.06-os hotfixet), amivel végre PC-n megszűnt a 8 MB-os elmentéses korlátozás, ami felett használhatatlanná váltak azok. Ezt pedig sajnos ez a gyorstapasz sem tudja megfordítani.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu