Befutottak a Valve toplistái: ezekkel játszottunk a legtöbbet és ezek fogytak a legjobban

A Steam az idei évre is tartogatott pár nagy meglepetést.

Gabe Newell digitális boltjában ezúttal is megtalálhatjuk az idei év toplistáit, és hat kategóriára bontották az egészet: a legjobban fogyó játékok (Top Sellers), az új megjelenések (New Releases), a legtöbbet játszott alkotások (Most Played), a korai hozzáférésből kilépő játékok (Early Access Grads), a legjobb VR-os termékek (Best of VR), és a kontrolleres címek (Controller Games), de sajnos a Valve ömlesztve közölte a listákat, így nem tudjuk (még?) pontosan, hogy mi volt a rekorder. De azt igen, hogy mi van az első 12-ben, aztán a 13.-24. helyeken, a 25.-40. pozíciókban, majd a 41.-100. helyeken.

Íme a tizenkét legjobban fogyó játék (pénztermelés tekintetében) a Steamen: Dota 2, Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, Playerunknown’s Battlegrounds, Doom Eternal, Monster Hunter World, Rainbow Six: Siege, Destiny 2, Fall Guys: Ultimate Knockout, Counter-Strike: Global Offensive, Among Us. Nagy meglepetések nincsenek. Vannak szokásos nevek (a Grand Theft Auto V továbbra is fogy mintha cukor lenne; a DotA 2 free-to-playként is tarol, stb…), de azért az meglepett minket, hogy a már közel három éves Monster Hunter World továbbra is ott van a lista élén a Capcomtól, és ezzel a Mount & Blade 2 és a Crusader Kings 3 előtt végzett.

Íme a tizenegy legtöbbet játszott játék – a feltétel? Legyen egyszerre legalább 200 ezer játékosuk: Dota 2, Among Us, Terraria, Cyberpunk 2077, Life is Strange 2, Monster Hunter World, Counter-Strike: Global Offensive, Mount & Blade 2: Bannerlord, Destiny 2, Playerunknown’s Battlegrounds, Grand Theft Auto V. Többnyire ismerős címeket láthatunk ezen a listán is.

Nemsokára véget ér 2020, ami sokaknak nagy változás volt, de azért kíváncsiak leszünk arra, hogy a 2021-es lista mennyiben fog megváltozni. (Mert biztos, hogy ott lesz jövőre is a Grand Theft Auto V, például.)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu