Farpoint: mire készül az Impulse Gear?

A Farpoint alkotói az egyik ütős PlayStation VR-játékot hozták létre már több mint három éve, és lehet, hogy valami már készül náluk.

A Farpoint 2017-ben jelent meg, és a fejlesztők blogja szerint a virtuális valóság korlátjait feszegették a játékkal, amivel kapcsolatban örömmel közölték, hogy most már a PlayStation 5-ön is játszhatjuk a játékot. Az Impulse Gear kijelentése szerint egy új konzolgenerációnál nem sok örömtelibb dolog létezik, és a Farpoint – ami amúgy egy korrekt, egyedi kontrollerrel, a PlayStation Aim kontrollerrel még inkább kiemelkedő élményt biztosított. (Sőt, konkrétan ez a játék volt az első, ami igénybe is vette a PlayStation Aim-et.)

A Farpointhoz annyi kell a PlayStation 5-ön a visszamenőleges támogatás kihasználása érdekében, hogy rendelkezzünk egy PlayStation VR headsettel (ebből biztos, hogy készül egy új verzió, de a Sony ezt még nem jelentette be…), egy PlayStation 4-es PlayStation kamerával, illetve a hozzá ingyenesen kérhető adapterrel. Persze az új konzol (mindegy, hogy a PlayStation 5 Standard Editionnel, esetleg az Ultra HD Blu-ray meghajtóval nem rendelkező PlayStation 5 Digital Editionnel rendelkezünk) azért valamelyest javít a Farpoint teljesítményén: egyrészt a töltési idők jelentősen csökkentek, továbbá a nagyobb supersamplingnek köszönhetően jobb vizualitást kaphatunk a VR headset által biztosított világban.

Eddig mind szép és jó, de a karácsonyi blogposztjuk végén van két mondat, ami felhívta a figyelmünket: „Reméljük, hogy ugyanolyan izgatottak vagytok 2021 miatt, ahogy mi is. Legyetek résen, ugyanis a következő év elején néhány bejelentés érkezik!” Talán most már nem csak ingyenes kiegészítők érkeznek (ebből ugyanis volt kettő is: a Cryo Pack, illetve a Versus Expansion Pack). Mivel a Farpoint óta eltelt már pár év, talán már joggal gyaníthatjuk, hogy egy vadonatúj játékkal tervez az Impulse Gear, és így már az sem lenne meglepetés, ha a Farpoint folyatást kapna.

Hamarosan megtudjuk, hogy mire számíthatunk. Lehet, hogy a Sony 2021 elején már az új PlayStation VR bejelentését is megejtheti? (Ugyanis a hardver bár olcsóbb, de gyengébb is a PC-s riválisokkal szemben…)

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu