Menu

Farpoint: mire készül az Impulse Gear?

A Farpoint alkotói az egyik ütős PlayStation VR-játékot hozták létre már több mint három éve, és lehet, hogy valami már készül náluk.

A Farpoint 2017-ben jelent meg, és a fejlesztők blogja szerint a virtuális valóság korlátjait feszegették a játékkal, amivel kapcsolatban örömmel közölték, hogy most már a PlayStation 5-ön is játszhatjuk a játékot. Az Impulse Gear kijelentése szerint egy új konzolgenerációnál nem sok örömtelibb dolog létezik, és a Farpoint – ami amúgy egy korrekt, egyedi kontrollerrel, a PlayStation Aim kontrollerrel még inkább kiemelkedő élményt biztosított. (Sőt, konkrétan ez a játék volt az első, ami igénybe is vette a PlayStation Aim-et.)

A Farpointhoz annyi kell a PlayStation 5-ön a visszamenőleges támogatás kihasználása érdekében, hogy rendelkezzünk egy PlayStation VR headsettel (ebből biztos, hogy készül egy új verzió, de a Sony ezt még nem jelentette be…), egy PlayStation 4-es PlayStation kamerával, illetve a hozzá ingyenesen kérhető adapterrel. Persze az új konzol (mindegy, hogy a PlayStation 5 Standard Editionnel, esetleg az Ultra HD Blu-ray meghajtóval nem rendelkező PlayStation 5 Digital Editionnel rendelkezünk) azért valamelyest javít a Farpoint teljesítményén: egyrészt a töltési idők jelentősen csökkentek, továbbá a nagyobb supersamplingnek köszönhetően jobb vizualitást kaphatunk a VR headset által biztosított világban.

Eddig mind szép és jó, de a karácsonyi blogposztjuk végén van két mondat, ami felhívta a figyelmünket: „Reméljük, hogy ugyanolyan izgatottak vagytok 2021 miatt, ahogy mi is. Legyetek résen, ugyanis a következő év elején néhány bejelentés érkezik!” Talán most már nem csak ingyenes kiegészítők érkeznek (ebből ugyanis volt kettő is: a Cryo Pack, illetve a Versus Expansion Pack). Mivel a Farpoint óta eltelt már pár év, talán már joggal gyaníthatjuk, hogy egy vadonatúj játékkal tervez az Impulse Gear, és így már az sem lenne meglepetés, ha a Farpoint folyatást kapna.

Hamarosan megtudjuk, hogy mire számíthatunk. Lehet, hogy a Sony 2021 elején már az új PlayStation VR bejelentését is megejtheti? (Ugyanis a hardver bár olcsóbb, de gyengébb is a PC-s riválisokkal szemben…)

Forrás: JVL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu