Menu

Művészetben is több lehetőséget nyújt a fejlesztőknek a PlayStation 5 [VIDEO]

Ezúttal nem a grafika minőségére gondolunk (arra azért már mutatott példát az Unreal Engine 5, amikor is ezt bemutatta az Epic Games), hanem a művészeti stílusra – a kettő nem ugyanaz!

A GamesRadar tudósított egy interjúról, amit a hivatalos PlayStation Magazin készített Saleem Dabbous-szal, a KO_OP kreatív rendezőjével. Ez a csapat a Goodbye Volcano High nevű játékon dolgozik, ami grafikailag nem nevezhető olyan intenzívnek, hogy a PlayStation 5-nek erősen pörgetnie kellene a hőelvezető rendszerét.

Dabbous azt mondta, hogy a PlayStation 5 hardvere lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a lehető legjobb művészetet megvalósíthassák a játékukban, miközben nem kell a memória hiányától tartani. Kiemelte azt is, hogy bár a játékból készíteni fognak egy PlayStation 4-es átiratot, nagyon sok munkájuk lesz azzal, hogy a Goodbye Volcano High végül úgy fusson a 2013-ban megjelent konzolon (vagy annak 2016-ban kiadott „félgenerációs” kiadásán, a PlayStation 4 Pro-n), ahogy azt ők szeretnék.

Dabbous kiemelte, hogy a PlayStation 5-ön sok vizuális, megvilágítással kapcsolatos effektet használnak, amik valós időben futnak, és ha jó a kivitelezés, a játékos elvileg sosem fogja észrevenni ezeket (mert annyira természetesnek fognak hatni). Bezoomolhatnak, mozgathatják a kamerát is, de ezek miatt a felbontásnak és a textúráknak jelentősen nagy méretűeknek kell lenniük, hogy minden tökéletesen fessen 4K felbontáson.

A stúdió örül annak, hogy nem kell folyamatosan a játékuk memóriakihasználását figyelni az új Sony konzolon, így pedig a lehető legjobb művészeti stílus kivitelezésére sokkal több időt és energiát fordíthatnak. Végül Dabbous megdicsérte a DualSense kontrollert is (amiről néhány napja írtuk, hogy az R2 adaptív ravasza rövid időn belül elkophat, amitől gyengébben működik…), mert a haptikus visszajelzést értékesnek találja, és az adaptív ravaszokat izgalmas kelléknek tekinti.

A júniusi PlayStation 5: The Future of Gaming eseményen bejelentett Goodbye Volcano High (a bejelentő trailer lent látható!) valamikor jövőre fog megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, illetve PC-re.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu