Művészetben is több lehetőséget nyújt a fejlesztőknek a PlayStation 5 [VIDEO]

Ezúttal nem a grafika minőségére gondolunk (arra azért már mutatott példát az Unreal Engine 5, amikor is ezt bemutatta az Epic Games), hanem a művészeti stílusra – a kettő nem ugyanaz!

A GamesRadar tudósított egy interjúról, amit a hivatalos PlayStation Magazin készített Saleem Dabbous-szal, a KO_OP kreatív rendezőjével. Ez a csapat a Goodbye Volcano High nevű játékon dolgozik, ami grafikailag nem nevezhető olyan intenzívnek, hogy a PlayStation 5-nek erősen pörgetnie kellene a hőelvezető rendszerét.

Dabbous azt mondta, hogy a PlayStation 5 hardvere lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a lehető legjobb művészetet megvalósíthassák a játékukban, miközben nem kell a memória hiányától tartani. Kiemelte azt is, hogy bár a játékból készíteni fognak egy PlayStation 4-es átiratot, nagyon sok munkájuk lesz azzal, hogy a Goodbye Volcano High végül úgy fusson a 2013-ban megjelent konzolon (vagy annak 2016-ban kiadott „félgenerációs” kiadásán, a PlayStation 4 Pro-n), ahogy azt ők szeretnék.

Dabbous kiemelte, hogy a PlayStation 5-ön sok vizuális, megvilágítással kapcsolatos effektet használnak, amik valós időben futnak, és ha jó a kivitelezés, a játékos elvileg sosem fogja észrevenni ezeket (mert annyira természetesnek fognak hatni). Bezoomolhatnak, mozgathatják a kamerát is, de ezek miatt a felbontásnak és a textúráknak jelentősen nagy méretűeknek kell lenniük, hogy minden tökéletesen fessen 4K felbontáson.

A stúdió örül annak, hogy nem kell folyamatosan a játékuk memóriakihasználását figyelni az új Sony konzolon, így pedig a lehető legjobb művészeti stílus kivitelezésére sokkal több időt és energiát fordíthatnak. Végül Dabbous megdicsérte a DualSense kontrollert is (amiről néhány napja írtuk, hogy az R2 adaptív ravasza rövid időn belül elkophat, amitől gyengébben működik…), mert a haptikus visszajelzést értékesnek találja, és az adaptív ravaszokat izgalmas kelléknek tekinti.

A júniusi PlayStation 5: The Future of Gaming eseményen bejelentett Goodbye Volcano High (a bejelentő trailer lent látható!) valamikor jövőre fog megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, illetve PC-re.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu