Grafikailag erősödhet a next-gen konzolokon az Assassin’s Creed: Valhalla

A PlayStation 5, az Xbox Series és a PC is akár grafikai javulást tapasztalhat hamarosan az új Assassin’s Creedben.

A cross-gen játékoknak megvan a bizonyos legkisebb közös nevező faktora. Ezeket úgy hozzák össze a fejlesztők, hogy a leggyengébb platformon is el tudjon futni az az alkotásuk, és mivel az Assassin’s Creed: Valhalla PlayStation 4-re éx Xbox One-ra is kijött, a Ubisoft kénytelen volt valamelyest visszafogni a lovakat, hogy a 2013-ban megjelent masinák is futtatni tudják a viking kalandokat.

Az Assassin’s Creed: Valhalla még csak sugárkövetéssel (ray tracinggel) sem rendelkezik (miközben a Watch Dogs: Legion, egy másik, nemrég megjelent Ubisoft-játék igen), továbbá sem a PlayStation 5, sem az Xbox Series X nem futtatja valódi, natív 4K-ban a Valhallát. Ez meg fog változni: miközben a francia kiadó jövőre ingyenes és fizetős frissítésekkel bővíteni fogja a játékát (ezekről felületesen korábban már szó volt nálunk is), grafikailag is tuningot kaphatunk – a Game Informernek adott interjújában Julien Laferrière, a Ubisoft egyik producere erről beszélt.

Szerinte a játék megjelenés utáni terveiben fontos volt, hogy a minőséget javító újítások is bejussanak az Assassin’s Creed: Valhallába, mert az új platformok továbbra is fejlődni fognak, és a next-gen konzolok mellett PC-n is jó a fogadtatás, mert high-end teljesítményt kap(hat)nak ezeken a platformokon, és Laferrière szerint erre építeni akarnak. Hozzátette, hogy ez nem klisé, amikor azt mondja, hogy a játékostábort meghallgatva reagálnak az extra tartalmak és fícsőrök mellett az újításokkal.

Laferrière még kifejtette, hogy a fejlesztés viszonylag korai szakaszában rájöttek: a tengeri csaták nem fognak menni az Assassin’s Creed: Valhallában, ugyanis maguk a vikingek sem foglalkoztak ilyesmivel. Ezért nincs a térképen a tenger, csak a folyók, mert a hajót inkább járműként kezelték.

Úgyhogy itt is egyfajta next-gen patchre kell felkészülni, ahogy a Cyberpunk 2077 esetében is. (Arra is még várni kell egy-két hónapot.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu