Új IP-n dolgozik a Respawn Entertainment?

Az előző konzolgeneráció során komoly fejlődésen áteső Respawn Entertainment valami újra készül.

A 2014-es Titanfall után két évvel jött a folytatás, amivel az volt a baj, hogy túl közel jelent meg a Battlefield 1-hez, és bár kritikailag megfelelően teljesített a Titanfall 2, eladások tekintetében elég szépen elhasalt. Ezután az Apex Legends következett több, majd a nemrég VR-ra kiadott Medal Of Honor: Above and Beyond inkább kevesebb sikerrel, és tavaly a Star Wars Jedi: Fallen Orderrel bebizonyították, hogy igenis van kereslet egyjátékos címekre, ugyanis még az Electronic Artsot is meglepték, hogy mennyire jól is fogy.

Miközben az új Respawn-stúdió Vancouverben folytatja az Apex Legends támogatását, voltak olyan pletykák, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása is készül, de most az álláshirdetéseik között azt említik, hogy egy „kicsi” csapat megformálása a céljuk, hogy „egy vadonatúj IP-t” fejlesszenek az „örökös kalandozást” lehetővé tevő új technológia létrehozásával. Ebből az jön át, hogy az Apex Legendshez hasonlóan egy újabb élőszolgáltatásos (live service) játék készülhet, és mivel az Apex Legends kezdeti csoportja sem volt nagy, talán jó úton tapogatózunk. Azt viszont talán ki lehet jelenteni, hogy a Respawn képes több IP-vel dolgozni, mert eddig többnyire sikerük volt (leszámítva az új Medal of Honort, azért az nem lett kiemelkedő).

Sajnos nem a Titanfall 3-ról van szó. Erről korábban Vince Zampella, a Respawn alapítója (aki mostanában a DICE új, Los Angeles-i stúdióját is felügyeli…) azt mondta, hogy ez a játék nem készül, de az Apex Legendsben a háttértörténet lassan alakul, és később ő maga is szeretné látni a projekt feltámasztását, de még nem tudja, hogy ez megvalósulhat-e. Remélhetőleg igen – az Electronic Arts alá tartozó stúdió megérdemelné, hogy ezzel foglalkozzon.

Úgyhogy itt is várnunk kell, amíg a Respawn bejelenti, hogy mit is csinál a csapat, de valami új lesz ebből, ezt talán már bátran ki lehet jelenteni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu