PlayStation 5: hatalmas kezdeti szállítmányokkal indult útjára

Más szóval: rekorder lett a PlayStation 5, és az előrejelzések szerint 2021 végére még kiemelkedőbb számokra készülhetünk.

A Digitimes az „ipari forrásaira” hivatkozva azt állítja, hogy a PlayStation 5-ből a megjelenéstől számított első négy hete során összesen 3,4 millió egységet szállítottak ki a boltokba. A gyártás erősödni fog – a site szerint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company és más, háttérszolgáltató cégek segítségével 2021-ben 16,8-18 millió példányt gyárthat a Sony az új „játékállomásából”.

Az AMD állítólag már lefoglalta a gyártói kapacitást a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company-nél arra, hogy a konzol egyedi, 7 nanométeres CPU-ját létrehozhassa, így pedig a konzol további alkatrészeit gyártó cégek is gyorsíthatnak, ami a PlayStation 5 gyártásának folyamatát elősegíti majd. Erre szükség is lesz, ugyanis a PlayStation 5 feje felett bizony elég erősen ott van a készlethiány szó. Észak-Amerikában és Európában is véletlenszerűen tudnak csak a forgalmazók új készletekre szert tenni, és ha esetleg a birtokukba is jut néhány konzol, szinte azonnal elkapkodják ezeket tőlük (mindegy, hogy konzolüzérek vagy sem).

A PlayStation Direct – ami jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el; az európai, közvetlenül-a-fogyasztóhoz online shop elvileg jövőre fog elstartolni – gyakrabban kap készletet a PlayStation 5 Standard Editionből és a PlayStation 5 Digital Editionből, de ők is gyorsan továbbadnak a készleteiken. Japánban pedig sorszámhúzással döntik el, hogy melyik vásárlónak tudnak az erősen korlátozott példányszámú konzolokból biztosítani egyet-egyet (és a Sony Interactive Entertainment jövőre már az ázsiai régióra is koncentrálni fog a készletekből – most a Digitimes szerint az észak-amerikai/európai régió kapott prioritást. Amúgy a Famitsu szerint december 20-ával bezárólag 242 ezer PlayStation 5 fogyott Japánban…

A 3,4 milliós első négy hetes teljesítménnyel a PlayStation brand eddigi legnagyobb nyitó eredményét mutatta fel a PlayStation 5 – de a játékipar folyamatos növekedése miatt az ilyen eredmény elvárható volt a Sony új konzoljától…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu