Újabb kiadó csatlakozik az Xbox Game Passhoz? Xbox-pletykák

A köznyelvben csak Game Passként nevezett Microsoft-szolgáltatás az EA Play mellett hamarosan egy újabb kiadó kínálatával erősítheti a havidíjas rendszerét, de valószínűleg váltásra kell készülni.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Xbox Game Pass Ultimate rendszerén – legalábbis konzolon, ugyanis a PC-s kiadásnak 2021-ig várnia kell rá… – felbukkant az Electronic Artstól az EA Play, ami ugyanazt kínálja, csak „pEApitában” (ugyanis itt is havidíjas rendszerről beszélhetünk, ami a pénzért cserébe a kiadótól egy nagyobb játékkínálathoz való hozzáférést biztosít). Ehhez csatlakozhat hamarosan a Ubisoft, ha hihetünk a pletykáknak.

A korábban Uplay+ néven, manapság pedig Ubisoft+-ként ismert szolgáltatás Idle Sloth szerint jövőre beszállhat az EA Play mellé, vagy inkább annak helyére 2021 végén. Ha már itt vagyunk, az általa linkelt weboldalról idézzük a listát a top tíz pletykával – az inXile a Halo-t leszámítva a második legnagyobb Xboxos költségvetésű (itt a Zenimaxot ne vegyük bele!), AAA RPG-n dolgozik, ami steampunk stílusú lesz; az Obsidian hat projektet készít, amiből három AAA RPG lesz (persze a projektek nem mindig valósulnak meg); egy nagy, be nem jelentett AAA meglepetéssel kapcsolatban kiadói jogokat szerzett az Xbox 2021-re; az xCloud több piacon is elindul jövőre, beleértve az iOS-t és Samsung TV-ket; az Xbox-ökoszisztémában exkluzívként (PC, Xbox-konzolok) fog megjelenni jövőre a Forza Horizon 5, a Starfield (!) és a Wolfenstein 3; az Xbox Live Gold vagy megszűnik, vagy becsúszik a Game Passba (miközben a free-to-play címeknél elveszik az előfizetés szükségességét); minden nem MMO Bethesda/Zenimax cím Xbox-exkluzív lesz 2021-től kezdve; jövőre a Microsoft felvásárolja a SEGÁt; és végül két másik stúdiót is megvásárolt a Microsoft – az egyik kisebb, a másik egy nagyobb csapat.

Elég masszívnak tűnik ez a lista, de több is reálisnak tűnik (stúdiófelvásárlások, SEGA, Zenimax-exkluzivitás, leszámítva a már bejelentett multiplatform címeket, pl. Ghostwire: Tokyo), de persze ez mind nem hivatalos. Érdemes lesz várni, mire a Microsoft és Phil Spencer (az Xbox-vezér) megerősíti ezeket.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu