PlayStation Plus: pénzvisszatérítést kaphat néhány játékos

Néhány Sony-alkalmazott pedig veheti a kabátját… amit a cégtől kapott!

A Redditen felbukkant egy poszt, amiben egy PlayStation Plus-előfizető tájékoztatott minket egy feltehetőleg automatikus pénzvisszatérítésről. A januári kínálat egyik tagja ugyebár a PlayStation 5-ös verziójú Maneater lesz, amit ő meg is vett. Most viszont a Sony-tól kapott emailben azt olvasta, hogy ennek árát a PlayStation Store-os pénztárcájába visszakapja, ugyanis a PlayStation Plus révén ingyenesen elérheti a játékot, amit ezután is elérhet, mert a cég nem távolította el a játékkönyvtárából a „nyílt világú, cápás RPG-t”.

Az érdekesség az, hogy a posztoló megőrizte az eredeti licencet, ugyanis ezek után is hozzá tud férni a Maneater PlayStation 4-es verziójához (még akkor is, ha lemond a Plusról), amit pusztán a PlayStation Plus révén nem érhetünk el. Hozzátette, hogy még kell egy kis idő, mire visszakapja a játék árát, de türelmes ezzel kapcsolatban, mivel ezt még 2020-ban írta – az amerikai régióban regisztrálta amúgy a PlayStation Networkös fiókját.

Emiatt pedig nem tudjuk még, hogy a Sony ezt világszerte meg fogja-e lépni a PlayStation Plus rendszerébe bejutó játékoknál, és még az sem ismert, hogy mi az időkeret, amin belül a Sony visszatéríti az akkor még fizetős, de a Plus révén az előfizetőnek ingyenessé váló játék árát. Ezzel kapcsolatban elég erősen a ködben tapogatózunk, de legalább most nincs a közelünkben egy tonna petárda és tűzijáték.

A Sony pedig az alkalmazottainak meghálálta a PlayStation 5 rajtját. A téli időszakra tervezve ugyanis olyan kabátokat küldött ki a dolgozóknak, amin a „PS5 Launch Team” (a PlayStation 5 elindításában közreműködő csapat) felirat mellett a PlayStation 25. évfordulóját ünneplő jelvény is található. (A nyugaton ugyanis nem ’94 decemberében startolt el az első PlayStation, hanem ’95-ben.)

Jan (Gabby) Llanillo, a Naughty Dog minőségellenőrző csapatának egyik senior tagja a Twitteren kifejtette, hogy ő is kapott, ezért pedig elég széles körben osztogatott a Sony a repikabátból – talán tényleg mindenki megkapja idővel a magáét.

Forrás: PSU, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu