Az Age of Empires IV végre játszható állapotban van

A Company of Heroes szerzői ezen a várva várt valós idejű stratégiai címen dolgoznak már egy ideje.

A 2017 nyarán bemutatott Age of Empires IV az elmúlt években alig mutatott életjelet, de menedzserei biztosították, hogy a fejlődés jó úton halad, sőt, ez az új, valós idejű stratégiai cím most már teljesen játszható. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra az üzletekbe kerül a játék, azért az nyilvánvaló, hogy a Relic Entertainment csapata nagy előrelépést mutatott fel az egyik legnépszerűbb PC-s játéksorozat fejlesztése terén.

„Nagyon jól haladtunk az Age of Empires IV-gyel”

– írta karácsonyi üzenetében az Xbox Game Studios egyik fő menedzsere, Shannon Loftis. „Nem akarom, hogy irigykedjetek, de szó szerint mindennap élvezzük a játékot, mind Washingtonban, mind Vancouverben” – teszi hozzá. „A valós idejű stratégiai játék kifejlesztése szórakoztató munka, de eltart egy ideig, míg létrehozza önálló rendszereit (mesterséges intelligencia, közgazdaságtan, szimuláció, renderelés stb.), És még sok más szükséges ahhoz, hogy ezek együttműködjenek. De amikor működik, már összeáll a játék a fejedben.”

Anélkül, hogy Loftis sok részletet elárjult volna, biztosítta az publikumot, hogy a játék lényege már teljesen működőképes, és jelenleg a Company of Heroes saga-ért felelős csapat „teszteli, egyensúlyozza és csiszolja” a játékélményt. Loftis néhány szót a nehéz egészségügyi helyzetnek is szentelt, amely a csapatokat otthoni munkára kényszerítette. „Mivel a teljes csapat otthonról dolgozik, így trial and error módszerrel haladtunk, hogy megkönnyítsük a termelékenységet és a játékot.”

Loftis még azt is hozzátette, hogy „az Age of Empires jövője rendkívül fényes, további tartalmakra számíthatunk. Szívesen beszélne még sok mindenről a játékkal kapcsolatban, de köti a titoktartás.

Az Age of Empires IV egyelőre csak PC-n várható, egy ismeretlen időpontban, bár a fejlesztők nem zárták ki, hogy Xbox One és Xbox Seres konzolokon is megjelenhet.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu