A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk 2020-ban a legnagyobb kasszasiker az Egyesült Államokban

MOZI HÍREK – Will Smith és Martin Lawrence újra összeálltak a Bad Boys for Life-ban, ami a vártnál nagyobb sikernek bizonyult.

Immár hivatalos: A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk a 2020-as amerikai box office-bajnoka. Mivel a filmipar rémálomszerű éve végre lezárult, a számok nagyon szomorúak. De néhány siker azért még tavaly is adódott. Ilyen például Will Smith és Martin Lawrence régóta várt találkozása, amely egyszerre bizonyult kritikai és pénzügyi sikernek, megerősítve helyét az év történelemkönyveiben, amelyet nem fognak elfelejteni.

2020 márciusától az Egyesült Államokban és a világ nagy részén a legtöbb mozi egészségügyi és biztonsági aggályok miatt kénytelen volt bezárni. Ennek eredményeként kevés filmnek volt esélye teljes körű bemutatásra a mozikban, továbbá sok film késett is. Mások filmeknél a streaming debütálás mellett döntöttek. Megint más alkotások esetében pedig erőltették a kevés mozilehetőséget is.

A Sony-nak azonban az volt a szerencséje, hogy még januárban mozikba hozta a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúkat. Ez olyan döntésnek bizonyult, amely olyan módon megtérült, ahogyan azt senki sem gondolta volna annak idején. Olyannyira, hogy abban az évben az amerikai jegypénztár legnagyobb bevételt hozó filmjeként emlékezünk meg rá, 204,4 millió dollárral.

1917-ben Sam Mendes elismert első világháborús thrillere, amelyet eredetileg 2019 végén adtak ki, a második helyet foglalja el a 2020-as toplistán, 157,9 millió dollárral. A Sonic a sündisznó, a következő 2020-as box office sláger, a harmadik helyet húzta be 146 millió dollárral. Azt követte a 2019 végi Jumanji: A következő szint (124,7 millió dollár) és a szintén 2019-es Star Wars: A Skywalker kora (124,4 millió dollár).

Világszinten a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk a második helyen végzett, 426,5 millió dollárral, bevételeinek 51,6 százalékát a tengerentúlon szerezte. Az első helyen a rekordot állító kínai kasszasiker, a Magyarországon nem forgalmazott The Eight Hundred állt, amely 461,3 millió dollárt keresett, gyakorlatilag az amerikai mozik segítsége nélkül.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu