IO Interactive: a Square Enix nem bízott már a Hitmanben

Nem véletlen, hogy a dán IO Interactive és a japán Square Enix útjai külön váltak.

Az első Hitman rebootot (még epizodikus kiadásban) a Square Enix adta ki, de később az IO Interactive (rövidítve IOI) kisebb harc után visszakapta a 47-es ügynök jogait a kiadótól, és a folytatást már a Warner Bros. Interactive-on keresztül publikálták, de már tőlük is elfordult az IOI, és a harmadik részt már saját maguk fogják kiadni.

Hakan Abrak, az IO Interactive vezérigazgatója és társtulajdonosa a Game Informernek adott egy interjút (és közben megmutatták nekünk a Hitman III első küldetéséből az első öt percet – erről korábban már be is számoltunk), és itt elmondta, hogy a Square Enix hitét vesztette a 47-es ügynök iránt, ugyanis nagyon alacsony példányszámban fogyott a Hitman-reboot trilógia első felvonása, talán pont az epizodikus felbontás miatt. Ezt Abrak egy trójai ló stratégiának nevezte, hogy az elején bevonzzák a játékosokat, hogy aztán frissítsenek (a teljes játékra), ha megtetszett nekik az, amit láttak. Így az elején többen játszottak, és reménykedtek, hogy többen velük tartanak a teljes kaland során.

Ezt a stratégiát szkepticizmus fogadta, és sokan azt hitték, hogy ez egy korai hozzáféréses stratégia egy nagy kiadótól. Ezek a tényezők voltak a felelősek azért, hogy végül a Hitmanből nem fogyott olyan sok. Ezért történt az, hogy a Square Enix – akik amúgy az IO Interactive-ot is birtokolták, nem csak a Hitman IP-jét! – elvesztette a hitét, így a japán cég mondhatni átlépett rajtuk.

Christian Elverdan, az IOI kreatív vezetője hozzátette, hogy a január 20-ai Hitman III megjelenés után (a next-gen konzolok és a kurrens-gen konzolok is megkapják az Epic Games Store-os PC port mellett) nem hagyják el a kopasz ügynököt, mert kreatívan éhesek és kíváncsiak. Szerinte költői, hogy az IO Interactive első független játéka a Hitman reboot-trilógia vége lesz. Ne feledjük, ők ezután a Project 007-en dolgoznak – a neve Bond. James Bond.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu