Miért furcsák a gyerekek a Cyberpunk 2077-ben és az Assassin’s Creed: Valhallában?

Egy fejlesztő kifejtette, hogy például a CD Projekt RED vagy a Ubisoft alkotásában a fiatal NPC-k miért néznek ki már-már ijesztőként.

Elég csak a lenti képekre pislantani, hogy alátámaszthassuk: a Cyberpunk 2077-ben és az Assassin’s Creed: Valhallában bizony nem úgy néznek ki a gyerekek, ahogy azt talán el is várhatnánk. Van erre egy magyarázat – a Redditen Ehrand, egy játékfejlesztő (aki főleg a karaktermodellezőkkel dolgozik) kifejtette, hogy nem véletlen az a furcsaság, amit érdekes módon a japán fejlesztésű játékokban (pl. Yakuza-sorozat a Ryu Ga Gotoku Studio/SEGA párosától, vagy Final Fantasy VII Remake Part 1 a Square Enixtől…) nem nagyon tapasztalunk…

Egy gyerek testének része más arányú, mint egy felnőtté (meg persze a méretbeli különbségek is fontosak). A fejük a testükkel összevetve nagyobb, és ezt nehéz játékokra átültetni anélkül, hogy viccesen nézzenek ki. Egy meghatározott életkor átültetése pedig még nehezebb, mert egy gyerek teste rövid időn belül jelentősen megváltozik (magyarul kamaszodik). Az eltérő arányok miatt pedig gyakran szükség van egy egyedi „karakter-testvázra” (rigre), és nem lehet csak úgy lustán újrahasznosítani a felnőttekre tervezett animációkat.

Újra lehetne tervezni, de a kinézet és a végeredmény továbbra sem lenne megfelelő. A költségek pedig a gyártás folyamatában megnőnek, mert egy egyedi modellre lenne szükségük egyedi karaktervázzal és animációkészlettel. Egy nyílt világú játékban „vázlatokkal” dolgoznak, amit mindegyik karakterre rátehetnek, hogy ne kelljen többezer karakternek animációkat készíteni. Ezért pedig csak egy felnőtt karakterről terveznek át dolgokat, hogy a teljes animációs készletet a gyerekek esetében is újra alkalmazhassák, amivel a költségeken is spórolhatnak. Ehrand hozzátette, hogy több gyermeki modellt nulláról kellene csinálni, hogy azokat elhelyezhessék a nagyobb nyílt világokban.

Tehát nem akarnak további fejlesztési munkálatokat (ami a Cyberpunk 2077 esetében a többszöri halasztás után csak újabb késést eredményezett volna…), de a Ubisoft esetében ez már inkább a spórolás és a határidők betartása miatt lehet példa a szokatlan gyerek karakterekre…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu