NieR: Automata: megtalálták az utolsó titkát [VIDEO]

Közel négy évvel a játék megjelenése után Yoko Taro játékának utolsó titkára is fény derült. Jobb később, mint soha…

A NieR: Automata ugyanis először Japánban jelent meg PlayStation 4-re 2017. február 23-án. Aztán március 7-én jött az amerikai rajt PS4-en, 10-én pedig Európában is kijött Yoko Taro játéka, amiből a Square Enix március 17-én hozta ki a Denuvóval megpakolt PC-s portot. 2018, június 26-án jött ki az Xbox One verzió, aztán 2019 februárjában a Game of the YoRHa Edition is elstartolt PlayStation 4-en és PC-n. Nem is véletlenül: több mint 5 millió példányban kelt el, aminek köszönhetően a NieR: Replicantból készíthetnek Taroék egy felújított, kibővített változatot – igaz, erre még pár hónapot várnunk kell.

Még 2018 márciusában, a hetente megjelenő Famitsu magazin 1527. számában Yoko Taro, a NieR: Automata rendezője azt mondta, hogy van még egy titok a játékban, amit mi nem fedeztünk fel. Egészen idáig: Lance McDonald, egy népszerű játékmodder a Twitteren tette közzé felfedezését. Talán egy cheat kódot, amivel azonnal az utolsó befejezésre ugorhatunk az első boss legyőzése után, és így a bónusz módok is megnyílnak. Erről hamarosan egy videót fog készíteni (amit azóta ki is rakott, ezért be is ágyaztuk), és biztos benne, hogy nem egy glitch – szerinte a PlatinumGames a játék engine-jébe tényleg belegyúrta ezt a kódot, amit ő többszáz órányi kódvisszafejtéssel (reverse engineering) talált meg.

Ezt Yoko Taro is megerősítette egy rövid tweettel: „NieR: Automata spoilerek… három év és tíz hónap.” A NieR hivatalos japán Twitter-fiókja is megosztotta azzal az üzenettel, hogy a NieR: Automata utolsó titkát megtalálták. Spoilereket tartalmaz (a videó), úgyhogy, ha eddig nem játszottunk volna a játékkal, legyünk óvatosak a közösségi médiafelületeken.

Azért az időzítés is egész ügyes: Yoko Taro ezzel a NieR-t a köztudatban tudja tartani, és az sosem árt – főleg azért, mert a NieR: Automata meglepően jó teljesítményt mutatott fel, és ezzel akár valami újat is kaphatnak a franchise régi és új rajongói egyaránt.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu