Phil Spencer: a Bethesdával jelentősen erősödik a Microsoft az RPG műfajban

Az Xbox-vezér szerint a Bethesda bekebelezése erősebbé teszi a redmondi céget, mivel az RPG-s kapacitásuk jelentőssé válik.

Phil Spencert Major Nelson interjúvolta meg. Itt megemlítette, hogy örült, hogy a Microsoft része volt annak, ahogy a Zenimax továbbadásával (övék a Bethesda) az Xbox-család része lehet a Bethesda, és 2021 folyamán kapják meg a felvásárlás végső megerősítését, amiről ő igencsak pozitívan vélekedik, mert minden a tervek szerint halad. Aztán komolyan elkezdhetnek tervezni velük, de most még lényegében szabadon hagyják a kiadót dolgozni, hogy azt csinálják, amiket már elkezdtek.

Spencer hozzátette, hogy amikor Satya Nadellának és Amy Hoodnak (a Microsoft vezérigazgatójának és pénzügyi vezetőjének) felvetette a Zenimax-felvásárlást, akkor erről nem kellett sokat vitatkozniuk, ugyanis ők bíznak az Xboxban, ami üzletileg nagyon jól teljesít, és lassan, de biztosan növekszik (pl. a[z Xbox] Game Pass előfizetések révén). Már az is meglepte, hogy egy ekkora felvásárlás bekövetkezhet, és a hétfőre eső bejelentés előtti vasárnap emiatt nem tudott az izgalomtól aludni, mert ideges is volt, és sok érzés kavargott benne. Örült az Xbox-rajongók visszajelzéseinek, és a Bethesda csapatai szerinte kritikus lesz az Xbox fejlődésének előregördítésében.

Izgalmasnak véli a szituációt, és azt várja, hogy a megállapodás lezáruljon, így egy cégként dolgozhat a Microsoft és a Bethesda. Izgatott például a Starfielddal kapcsolatban, de vannak be nem jelentett dolgok is, amik arrafelé készülnek. Egy valamit biztosnak tart: az így megszerzett stúdiók remekül bővítik az Xbox Game Studios-t. Az RPG-s kapacitásuk hatalmas növekedésre számíthat az Obsidian, az inXile, vagy a Playground mellett a Bethesdának köszönhetőek. Az FPS-ikért pedig a 343 Industries mellett az id Software lehet a felelős a jövőben, és a Bethesda csatlakozásával az XGS stúdióinak száma megduplázódik. Ezért izgatott 2021 iránt Spencer.

Ha a pletykák nem tévednek, akkor a Bethesda Game Studios (Todd Howard) következő játéka, a Starfield már idén megjelenhet, és esélyes, hogy ez nem fog PlayStation 5-re megjelenni (vagy ha igen, csak később).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu