Psychonauts 2: majdnem kész, idén biztosan meg fog jelenni [VIDEO]

A Double Fine nem sieti el, nem dolgoztatja halálra az alkalmazottakat, és nem hajtja őket a tatár.

A Double Fine (ők is ugye már az Xbox Game Studios kötelékébe tartoznak) az ünnepek alatt egy videóval jelentkezett. Ebben a kilenc perces videóban a stúdió vezetője, Tim Schafer (akit a LucasArtsos munkássága révén biztosan ismerhetünk – csak pár nevet említenénk: Full Throttle, Grim Fandango, The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle… Brütal Legend) a hozzá méltó módon ünnepi ruhát öltött magára (amin azért megtalálhatjuk a Double Fine kétfejű babáját is), és itt elmagyarázta, hogy miként áll a Psychonauts 2 fejlesztése.

Schafer örömmel magyarázta, hogy a játék mindegyik pályáját már beépítették, és a fejlesztők az év végi szünet után befejezik és finomhangolják azokat – ahogy a videó leírása is említi, 2020 egy igencsak különös időszak volt, ám a Psychonauts 2 jól teljesít, és 2021-ben biztosan meg fog jelenni. Nem mondanak többet, mert az erőltetett menet (crunch) nem a munkamoráljuk része. Az első rész esetében ez az egyik legrosszabb volt nekik. A folytatás esetében mindenki otthonról dolgozik, és a legtöbb videós anyag a Zoomos megbeszélésekről származik, így az alkalmazottak háttereit megtekinthetjük. (Schafer esetében az 1980-as Ragyogás című filmhez köthető ez.)

Schafer szerint ő egyfajta belsős játékközvetítő lett, mert a Psychonauts 2 mindegyik buildjét végigjátssza, a többi alkalmazott meg nézi őt, és véleményezi a történéseket, hogy a rögzítéseket később elemzés céljából fel tudják használni. Például a videóban az egyik téma az, hogy kivágjanak egy szekcióból egy villamost. Később a jeleneteken, a stáblistán, a menün, és az epilóguson is dolgoznak, hogy a sztori vége után felfedezhessük a világot – erre az első részben nem volt még példa.

A Psychonauts 2 valamikor idén fog megjelenni Xbox Seriesre, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, PC-re, Macre és Linuxra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu