Menu

Xbox Series: a Microsoft az AMD-re támaszkodva növeli a gyártást

A redmondi cég az AMD segítségével több Xbox Series X-et és Xbox Series S-t juttathat el a boltokba.

Az új konzolokból (mindegyikből) készlethiány van (és a Sony erre már válaszolt is: a fekete, 500 GB-s PlayStation 4 Slim gyártásán kívül mindent leállított a régi konzolok esetében!), és most a Sony és a Microsoft is azon dolgozik, hogy több készletük legyen, amit aztán értékesíthetnek. Korábban a Microsoft előrejelzése az volt, hogy áprilisban már elegendő lesz az Xbox Seriesből, és Major Nelson podcastjén (amiből tegnap a Bethesda révén már idéztünk) Phil Spencer, az Xbox-vezér azt nyilatkozta, hogy ennek megvalósításához az AMD-re támaszkodnak (ugyanis tőlük származik a PlayStation 5 és az Xbox Series CPU-ja és GPU-ja).

Spencer azt mondta, hogy sokan kérdezték tőle, hogy miért nem gyártott több konzolt a Microsoft, és miért nem kezdett hamarabb az értékesítésbe. Ez szerinte a fizikán és a mérnöki munkálatokon múlik. Nem tartják vissza a készleteket, hanem annyit gyártanak, amennyit tudnak: mindegyik gyártósor gőzerővel termeli a konzolokat. Nemrég Lisa Su-val, az AMD vezérigazgatójával is beszélt telefonon, és tőle is megkérdezte, hogy miként lehetne több konzol a Microsoft raktáraiban. Szóval folyamatosan a készletbővítésen dolgozik a cég.

Hozzátette, hogy a videojátékok magukra leltek 2020-ban, de a PlayStation 5 is készlethiányos, miközben a PC-sek esetében az AMD és az NVidia videókártyái iránt is nagy kereslet van, így szerinte a videojátékok iránti érdeklődés példátlanul nagy, amit alátámaszt a játékértékesítések nagy mértéke is a konzolos/hardveres hiányok mellett. A csapat elkötelezett, és Spencer értékeli az emberek türelmét – úgyhogy a hiányosság csak ideiglenes. Az AMD-vel dolgoznak a készlethiány kijavításán.

Érdemes megfigyelni, hogy Spencer egy betűt nem említett arról, hogy ők az Xbox One (Xbox One S, Xbox One X) modellek leállítását tervezik. Az ő megközelítésük picit eltér tehát a Sony-étól, akik mintha így akarnák átterelni a játékosokat az új PlayStation modellre…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu