Xbox Series: a Microsoft az AMD-re támaszkodva növeli a gyártást

A redmondi cég az AMD segítségével több Xbox Series X-et és Xbox Series S-t juttathat el a boltokba.

Az új konzolokból (mindegyikből) készlethiány van (és a Sony erre már válaszolt is: a fekete, 500 GB-s PlayStation 4 Slim gyártásán kívül mindent leállított a régi konzolok esetében!), és most a Sony és a Microsoft is azon dolgozik, hogy több készletük legyen, amit aztán értékesíthetnek. Korábban a Microsoft előrejelzése az volt, hogy áprilisban már elegendő lesz az Xbox Seriesből, és Major Nelson podcastjén (amiből tegnap a Bethesda révén már idéztünk) Phil Spencer, az Xbox-vezér azt nyilatkozta, hogy ennek megvalósításához az AMD-re támaszkodnak (ugyanis tőlük származik a PlayStation 5 és az Xbox Series CPU-ja és GPU-ja).

Spencer azt mondta, hogy sokan kérdezték tőle, hogy miért nem gyártott több konzolt a Microsoft, és miért nem kezdett hamarabb az értékesítésbe. Ez szerinte a fizikán és a mérnöki munkálatokon múlik. Nem tartják vissza a készleteket, hanem annyit gyártanak, amennyit tudnak: mindegyik gyártósor gőzerővel termeli a konzolokat. Nemrég Lisa Su-val, az AMD vezérigazgatójával is beszélt telefonon, és tőle is megkérdezte, hogy miként lehetne több konzol a Microsoft raktáraiban. Szóval folyamatosan a készletbővítésen dolgozik a cég.

Hozzátette, hogy a videojátékok magukra leltek 2020-ban, de a PlayStation 5 is készlethiányos, miközben a PC-sek esetében az AMD és az NVidia videókártyái iránt is nagy kereslet van, így szerinte a videojátékok iránti érdeklődés példátlanul nagy, amit alátámaszt a játékértékesítések nagy mértéke is a konzolos/hardveres hiányok mellett. A csapat elkötelezett, és Spencer értékeli az emberek türelmét – úgyhogy a hiányosság csak ideiglenes. Az AMD-vel dolgoznak a készlethiány kijavításán.

Érdemes megfigyelni, hogy Spencer egy betűt nem említett arról, hogy ők az Xbox One (Xbox One S, Xbox One X) modellek leállítását tervezik. Az ő megközelítésük picit eltér tehát a Sony-étól, akik mintha így akarnák átterelni a játékosokat az új PlayStation modellre…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu