Mégis lesz egy erősebb Nintendo Switch modell?

Van, aki szerint nem lesz (Doug Bowser, a Nintendo amerikai elnöke; több ipari elemző), és van, aki pedig ennek ellenkezőjét állítja.

SciresM, egy ismertebb konzolos hacker és adatbányász a ResetEra fórumon közölte, amit talált. Szerinte a nagy N egy új Switch modellen dolgozik már másfél-két éve, és ez egy fejlettebb kijelzővel rendelkezik majd. Ő úgy véli, hogy 4K felbontásra lesz képes a firmware-ben található jelekből kiindulva, de hozzátette, hogy ez nincs megerősítve, így tévedhet ezzel kapcsolatban.

Az új hardver kódneve Aula, és egy Mariko SoC-t (egylapkás rendszert – System-on-a-Chip) használ. A forráskódban több referencia van, és tisztán megnevezi a handheld módot, úgyhogy nem csak dokkoltan használható ez az elméletileg már létező új modell – az csak a Calcióra vonatkozik, ami feltehetőleg egy belsős használatra tervezett Switch variáns, ugyanis ezen nincsen játékkártyás (kazettás) slot, továbbá akkumulátorral sem bír, így nem nagyon lehet hordozhatóként használni ezt a kiadást.

SciresM szerint az új Switch modell kijelzője fejlettebb, de nem biztos abban, hogy képes a 4K felbontásra. Az Aula firmware támogatásában felbukkan egy Realtekes chip, amit úgy hirdetnek, mint egy „4K UHD multimédia egylapkás rendszert”, és ezért hajlik a 4K felé. Ez egy új dokkban lehet, nem pedig magában a tabletben, de ezt nem lehet a firmware kódjából kiolvasni. Egy OLED kijelzőt jósol mindenesetre.

A Mariko szerinte jelentősen jobban hűthető chip, és az akkumulátort sem használja olyan erősen, és az áramkör mérete is kisebb lesz.

Úgy véli (pusztán spekulációként – nincs erre utaló jel a firmware-ben), hogy az extra teljesítményért megnövelhetik az órajeleket, a játékok pedig hasonlóak lesznek a „DSi Enhanced” címekhez – olyasmire kell gondolni, amit a PlayStation 4 Pro mutatott a PlayStation 4-es játékok során (nagyobb felbontás, frame rate, több vizuális effekt).

Mindez még nem hivatalos, de kíváncsiak leszünk, hogy a Nintendo képes lesz-e a most használt Switch alakzatába ültetni az erősebb hardvert, már ha az tényleg megvalósul.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu