Elvesztette a Dying Light 2 a művészeti rendezőjét és egyik íróját

A Dying Light 2 helyzete egyre kaotikusabbnak tűnik a mostanában felbukkanó hírek hallatán.

A legutóbb még azt írtuk a Techland régóta várt játékáról, hogy elvileg idén többet fogunk hallani róla, de ez nem valami jó kezdet 2021-re: Pawel Selinger, aki 22 évet húzott le a stúdiónál, a LinkedInen egy közleményben tudatta velünk, hogy a Techlandtől több mint két évtized után lelép.

Selinger saját maga döntött a távozás mellett, és kifejezte a Techlandnek a háláját, mert az életének felében lehetővé tették az ő fejlődését és kiteljesülését. Selinger mindig is szurkolni fog a Techland sikereiért, és ugyanez vonatkozik az ott dolgozó (és általa megismert) emberekre is. Azt kívánja, hogy a Dying Light 2, illetve az utána érkező projektek is világsikerűek legyenek. Végül sok szerencsét kívánt a csapatnak. Sajnos ez eléggé sablonos tőle, és ebből bizony nem tudtuk meg, hogy végül is miért távozik a Techland csapatából.

Állítólag Selinger lett a Dying Light 2 vezető írója, miután Chris Avellone, a játékipar egyik veteránja távozott a Techlandtől (ugyanis összerúgta a port Adrian Ciszewski-vel, a kreatív rendezővel), vagy pontosabban ki lett rúgva a szexuális zaklatások és a helytelen viselkedés miatt, amit több stúdióban is elkövetett. Az viszont biztos, hogy Selinger kifejezetten fontos szereppel bírt a Dying Light 2 alapkoncepciójának kidolgozásában, és lehet, hogy még mindig kötődik a játék elkészítéséhez, de azt szomorúan kell konstatálnunk, hogy a Techland helyzete nem tűnik rózsásnak.

A Dying Light 2 jelenleg még csak megközelítőleges megjelenési dátummal sem rendelkezik (ezért is vagyunk valamelyest kétkedőek), és elvileg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül… de nem lennénk meglepve, ha a PlayStation 4, Xbox One páros kiesik a körből, mert a Cyberpunk 2077 esetében pont ez a két platform volt a már közel egy hónapja megjelent játékban a leggyengébb láncszem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu