God of War: Ragnarok: az eredeti alkotó is a cross-gen megjelenésben bízik

Bár David Jaffe már régóta nem dolgozik Kratos történetén, szerinte a Sony két konzolgenerációra is ki fogja adni a 2018 áprilisában PlayStation 4-re megjelent God of War folytatását.

Talán nem véletlenül ködösít elég erősen Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója – amikor arról kérdezték, hogy a God of War: Ragnarok PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is kijön-e, ő nem akart erre konkrét választ adni (és emiatt csak a PlayStation 5-ben érdemes jelenleg bízni). David Jaffe, aki az eredeti, PS2-re megjelent God of War egyik kulcsszereplője volt, egy YouTube-os videóban kifejtette, hogy szerinte a 2013-as és a 2020-as PlayStation konzol is megkapja a God of War: Ragnarokot, az északi mitológiában zajlódó történet második fejezetét.

Ezt a sajtó felkapta, mi pedig inkább kivártunk, mert ugye Jaffe már messze nincs a Sony Interactive Entertainment Santa Monica közelében. Több publikáció is tényként közölte Jaffe spekulációjára hivatkozva, hogy Kratos és Atreus visszatér a PlayStation 4-re. Ezen Jaffe pedig elég szépen felhúzta magát, és egy tweetben kb. azt mondta, hogy mi a franc bajunk van. Neki semmilyen információja nincs arról, hogy a God of War: Ragnarok cross-gen lesz-e vagy sem (de zárójelben hozzátette, hogy ugyan már, persze, hogy az lesz). Ő egy véleményt formált Jim Ryan sajtós nyilatkozataira alapozva, majd hozzátette, hogy ő nem egy ostoba személy (azaz nem lehet őt megvezetni). Nem az ő reszortja, hogy bármilyen új, hivatalos információt közöljön, és ez jól is van így.

Jó, lesz azért még cross-gen PlayStation-exkluzív játék – ahogy a Horizon Forbidden West is, igaz, lehet, hogy ebből is lesz egy PC port, ahogy a Horizon Zero Dawnból is… -, de Ryan korábban már mondta, hogy pl. épp az új Horizon is alapból a PlayStation 5-re volt tervezve, így a PlayStation 4-es verzió egyfajta utógondolatként születhet meg.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu