Co-opra lesz kihegyezve a Gotham Knights

Akár gúnyosan fel is tehetnénk a kérdést: nem lesz a végeredmény inkább Grinding Knights?

Egy könnyebb akció-RPG lesz a Gotham Knights, amt például az új két-három Assassin’s Creedhez lehetne hasonlítani. Ez stílusában pedig eltér a korábbi Batman: Arkham játékoktól, de felveti a kérdést, hogy nem kell-e majd több órát grindolni az adott területek sikeres teljesítéséhez? (Ha már co-op, erre rögtön eszünkbe is jutott egy példa: Wolfenstein: Youngblood.)

A GamesRadar interjút készített Fleur Marty-val, a Gotham Knights felelős producerével. Ő elárulta, hogy a Gotham Knights RPG-s elemeit annyira áramvonalassá (egyenessé, átláthatóvá) teszik, amennyire ez lehetséges lesz. A négy játszható karakter között bármikor válthatunk (a neveket nem fordítjuk le, jobb, ha minden marad angolul: Robin, Batgirl, Nightwing, and Red Hood), és közösködni fognak az XP-ben is. A tapasztalati pontok tehát nem lesznek karakterenként szétbontva, így nem kell őket egyesével szintléptetgetni, ami a grindolás csökkentését eredményezi.

A sztoriban elért fejlődés tehát meg lesz osztva a négy karakter között, és a narratíva is összefüggő, koherens marad Marty szerint. A Denevérember családja (Batman nélkül, mivel ő nem lesz a sztori része) aktív marad akkor is, miközben mi harcolunk, ugyanis a família tagjai a háttérben serényen tevékenykedni fognak, és ezért mondja logikusnak azt, ahogy ők is fejlődnek a történet során. Marty hozzátette, hogy a harci rendszert is átdolgozták, hogy a két fős kooperatív játékmenetben jól működjön (és emiatt is jutott az eszünkbe a Wolfenstein: Youngblood – ott is ilyen formulát láthattunk). A közelharc fontossága miatt nem lesz idegen a bunyó azoknak sem, akik az Arkham-címekkel eltöltöttek korábban pár órát, de a felelős producer mégis eléggé másnak nevezi azt. Az ellenfelek a mi szintünkhöz igazodnak majd.

A Warner Bros. montreali stúdiójában (itt készült korábban a Batman: Arkham Origins is) fejlesztés alatt álló Gotham Knights valamikor idén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu