„Megrohadt” a Wonder Woman 1984 Rotten Tomatoes-on

MOZI HÍREK – Hetekkel az első megjelenése után a Wonder Woman 1984 eddigi „friss” pontszáma jelentősen visszaesett a Rotten Tomatoes kritikai átlagoló oldalon.

Újabb kritikák érkeztek a Wonder Woman 1984-hez, és az eredmény elég lehangoló a DC fanok és az előző rész kedvelők számára. A folytatás eredetileg karácsonykor került a mozikba és az HBO Max-ra, és az azóta eltelt idő alatt a Rotten Tomatoes pontszáma folyamatosan csökken. Most a DC Comics adaptációját hivatalosan „Rotten”-nek („rodhadtnak”) minősítette az oldal átlagoló rendszere. A Warner Bros. kétségtelenül nem lehet boldog.

A Wonder Woman 1984 jelen pillanatban 59 százalékon ál a kritikai átlagban a Rotten Tomatoes-on, ami azt jelenti, hogy pont a „Rotten” küszöb alá került. A nézői átlag pozitívabb: a közönség értékelése alapján jelenleg 74 százalékot érdemel a film. Akárhogy is legyen, a kritikusok továbbra is élesen megosztottak Gal Gadot ikonikus szuperhősként való visszatérésével kapcsolatban. És a pozitív kritikák még korábban jelentek meg, lévén a pontszám debütálása óta csökken.

Ez szöges ellentétben áll az eredeti Wonder Woman-rel, amelyet 2017-ben adtak ki. A szintén Patty Jenkins rendezésében készült film és a Wonder Woman franchise első része a Rotten Tomatoes 93 százalékos átlageredménnyel rendelkezik, 84 százalékos közönségértékeléssel.

Valójában ez volt az első olyan film, amely igazán átütő sikert ért el a DCEU-ban. A franchise 2013-ban indult a Man of Steel társaságában. Az olyan filmek, mint a Batman v Superman: Az igazság hajnala és az Öngyilkos osztag hasonlóan megosztó, vagy még ennél is rosszabb átlagokat kaptak. A Wonder Woman-t sokan fordulópontnak tekintették, majd olyan filmek következtek, mint az Aquaman és a Shazam, amelyek hasonlóan jó kritikai eredményeket értek el és kasszasikert is arattak.

Érdemes megjegyezni, hogy a Wonder Woman egyébként óriási pénzügyi sikert is aratott: világszerte 821 millió dollárt hozott a konyhára. A Wonder Woman 1984 egészen más helyzetben van. Mivel a filmszínházak egészségügyi és biztonsági aggályok miatt még mindig küzdenek az újbóli működésért, a WarnerMedia úgy döntött, hogy a folytatást, valamint a 2021-re betervezett összes filmet mind a mozikban, mind az amerikai HBO Max-en forgalmazzák. Ennek ellenére a filmnek sikerült átlépnie a 100 millió dolláros határt, bár a további bevételek erősen kétséges, hogy túl nagy profitot hoznának.

A Wonder Woman 1984 elvileg az idén, januárban kerül a magyar mozikba, ahogy erről már egy korábbi hírünkben írtunk is. Aki pedig magyar nézőként valahogy hozzáfér az HBO Maxhoz, elvileg már láthatta is a Wonder Woman 1984-et.

Már azt is tudni lehet, hogy a nem túl fényes fogadtatás ellenére a Warner már betervezte a Wonder Woman 3-at, továbbra is Patty Jenkins-szel és Gal Gadottal a fedélzeten.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu