Véget ért a Killzone? Erre utaló jelek vannak!

A Sony Interactive Entertainment (amiről talán már nyíltan ki lehet mondani, hogy amerikanizálódik – a Japánban meglépett/elért dolgok is erre utalnak) csendben eltette a lába alól a Helghastokat…

Egyszer volt, hol nem volt, egyszer pedig készlethiány miatt nem, volt egyszer egy PlayStation 4. Ez 2013 novemberében jött el közénk, és más hozzáállással, egy korrekt árcédulával, továbbá a nyitócímek között egy bizonyos Killzone: Shadow Fallal rendelkezett. (Meg volt 2013 szeptemberében egy bizonyos Killzone Mercenary is PlayStation Vitára, de a Vita már teljesen halott, a PlayStation 4-ből pedig már csak az alap, fekete 500 GB-s Slim modellt gyártja a Sony…)

Azóta eltelt egy konzolgeneráció, és a Guerrilla Games nem foglalkozott a PS2-n elindított IP-jével, ugyanis ők létrehoztak egy új IP-t (Horizon – ebből jött létre a Horizon Zero Dawn, és annak folytatása, a Horizon Forbidden West PlayStation 5-re és PlayStation 4-re készül). A Sony pedig talán erre alapozva döntött úgy a VGC tudósítása szerint ha ráklikkelünk a Killzone hivatalos weboldalának linkjére, ahol viszont egy üzenet fogad minket: a Killzone weboldalát visszavonultatták!

Kiemelték, hogy ez a változás nem érinti a Killzone: Shadow Fall és a Killzone Mercenary online multiplayer módjait, és azok játékosainak statisztikái, továbbá a ranglétrák megmaradnak… de a Shadow Fallban már nincsen lehetőségünk klánt alkotni. Ezért a Guerrilla Games bocsánatot is kért. Később ezt az oldalt is lelövik, és átirányítanak majd minket a PlayStation.com weboldalra.

Úgyhogy aki új Killzone-ban reménykedett, most már ne tegyen így, hacsak a Guerrilla nem adja áldását egy másik fejlesztőnek a folytatásra. (Pl. a Toys For Bob esetében többnyire bejött a Crash Bandicoot 4: It’s About Time, mert az eredeti részeket a Naughty Dog fejlesztette.) És mivel Hermen Hulst most már a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios vezetője (előléptették a Guerrilla éléről), most már többszörösen is rajta múlik a folytatás.

Már ha lesz.

Forrás: DualShockers

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu