Biomutant: csak a következő üzleti évben!

A THQ Nordic megerősítette, hogy a már régóta bejelentett, és azóta nem is nagyon mutatott Biomutant mikortól juthat ki a játékosokhoz.

A THQ Nordic az egyike a sok-sok játékkiadónak, ami a svéd Embracer Group alá tartozik (ezt a céget érdemes figyelemmel követni, mert hatalmas tempóban terjeszkednek – már pl. a Saber Interactive is hozzájuk tartozik, és a kiadó, vagy legalábbis annak THQ Nordic ágazata a licencelt játékokra fog koncentrálni a tavalyi Spongyabob-felújítás miatt), kicsit részletezte, hogy mi is a helyzet a Biomutanttal, ami egyszerre emlékeztet minket a The Legend of Zelda: Breath of the Wildra és a Horizon Zero Dawnra (mondjuk a kung-fu RPG kifejezés kicsit egyedibb dolgot takar…).

Az Experiment 101 fejleszti ezt a játékot, és a csapat tagjai korábban az Avalanche Studiosnál dolgoztak a Just Cause-sorozaton. 2017-ben jelentette be a THQ Nordic AB (akkor még ez volt az Embracer Group neve…), és lassan, de biztosan tolódott hátrébb és hátrébb a megjelenés. Most viszont Klemens Kreuzer, a THQ Nordic vezérigazgatója a Gamesindustrynak elmondta, hogy a játék nagyon fontos jelentőséggel bír a kiadó(ág) számára, de ebben az üzleti évben ne számítsunk rá. Azaz: március vége előtt biztosan nem fog megjelenni, hanem legkorábban csak áprilisban.

A Biomutant hivatalos jellemzése szerint egy posztapokaliptikus Kung-Fu RPG történet lesz egy egyedi küzdősportos harci rendszerrel, ami frissíteni szeretné a külső nézetes harcok iránti megközelítést egy élénk nyílt világban. Elvileg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül, és az Unreal Engine 4 segítségével áll lábra. De amennyire hallgat erről a kiadó és a stúdió, nem tudjuk, hogy mennyire hatott rájuk a koronavírus-világjárvány.

De tényleg, most, hogy komolyabban belegondolunk, mikor láttuk utoljára működésben a Biomutantot? A Steamen most már az olvasható, hogy 2021-ben fog megjelenni. De nekünk rémlik az, hogy eleinte 2018-at szerettek volna elérni vele…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu