Mégsem vehetjük meg a PlayStation 2-stílusú PlayStation 5-öt

Sajnos a fenyegetések miatt az amúgy is korlátozott példányszámban tervezett retro PlayStation 5 modellek közül egy sem lesz megvásárolható, ugyanis a rendeléseket visszavonta a gyártó.

A SUP3R5, egy külsős cég lett volna a felelős a fekete színű, PS2-stílusú PlayStation 5 konzolok létrehozásáért. Csakhogy a cég visszavonta az előrendeléseket. A VGC arról tudósít, hogy a cég az azóta már sajnos törölt Twitterén több tweetet is írt. Itt kifejtették, hogy a weboldaluk nem tudta a lépést tartani az igénnyel. Mindössze 300 konzolt szerettek volna értékesíteni, de ennél jóval nagyobb forgalmat kapott az oldaluk, és persze a konzolüzérek is szépen odataláltak az oldalra. A VGC is kiemelte, hogy nem sokkal a rendelés után felbukkant az eBayen néhány listázott PS2 stílusú PlayStation 5 többezer dollárért (forintban mérve többszázezres összegben kell gondolkodni – a konzolüzéreket ismerve 2000 dollár, tehát jó 600 ezer forint volt az ár).

Ezt megfejelte az, hogy a SUP3R5 alkalmazottai „hiteles fenyegetéseket” kaptak, így ők nem voltak biztonságban. Ezért a cég szépen visszavonta az előrendeléseket, felkínálva a pénzvisszatérítés lehetőségét is – ez pedig azért néhány vásárlónál kicsaphatta a biztosítékot, mert abban reménykedtek, hogy talán így végre a kezeikben lehet egy PlayStation 5.

A cég egy közleményben megerősítette, hogy a dolgozóit megfenyegették, és ők egyáltalán nem akarják a munkások biztonságát és egészségét kockáztatni azzal, ha a rendelést teljesítenék. Ezért pedig visszavonták a rendeléseket, és napokon belül mindenki visszakapja a pénzét – erről az érintettek egy értesítést kapnak. A SUP3R5 hozzátette, hogy a nosztalgiát közösen akarták megünnepelni a PlayStation 2-esített PlayStation 5-tel. De vannak olyan emberek, akik ebbe bele akarnak rondítani, és ha úgy látják, hogy biztonsággal újra megpróbálhatják az értékesítést, megteszik, addig pedig mindenkinek biztonságot kívántak.

Úgyhogy ebből sem lesz semmi. De ugye ez nem egy átverés volt a SUP3R5-től? Sosem lehetünk eléggé résen, és ez a forgatókönyv is reális lehet.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)