Returnal: új játékmenet a fejlesztők közvetítéséből [VIDEO]

A Housemarque továbbra is igyekszik a mottójához hű maradni (Gameplay First – azaz a játékmenet az első).

A Returnal HouseCast-jében ismét láthatjuk Harry Kruegert, a játék rendezőjét, aki például azt is kifejti a lent megtekinthető videóban, hogy miként tudták a Housemarque akciódús játékmenetét átkanyarítani a harmadik dimenzióba (ugyanis korábban főleg a 2D-s címekkel meneteltek – erre példa mondjuk a Resogun a PlayStation 4-en). És a játékmenet alapján a Housemarque elég korrekten beilleszkedett a PlayStation 5 képességeinek kihasználásába, ugyanis elég korrekt teljesítményt és effekteket mutat fel a stúdió alkotása.

A Returnalban Selene-t irányíthatjuk. Ő az Astra egyik űrhajósa, aki egy bolygón egy végtelen hurokban ragadt, és a célja értelemszerűen az lesz, hogy kijuthasson onnan. A DualSense képességeit is alkalmazza majd a stúdió játéka. Mindegyik fegyvernek lesz egy másodlagos tüzelési módja. Ezeket a PlayStation 5-höz készített kontroller adaptív ravaszainak segítségével hozhatjuk elő, és a Housemarque szerint alapvetően fontos lesz a két tüzelési mód közötti váltás, illetve a célzókán keresztül történő célzás is (PC-seknek ez a jobb egeres célzást takarja majd).

Az adaptív ravaszok révén könnyen válthatunk a célzás és a másodlagos tűz között. Félig kell benyomni majd a ravaszt a célzáshoz, és teljesen benyomva kapjuk az alt-fire opciót. A Housemarque korábban azt is mondta, hogy a haptikus visszajelzéssel a környezetünk felismerése is szerepet kap, ugyanis a DualSense a környezet hatásait és a földönkívüli bolygó természetes környezetét is át fogja adni. A 3D audio is ennek a szekerét tolja.

A Returnalra sokat nem kell már várnunk. A folyamatosan változó világot alig több mint két hónap múlva már át is élhetjük, ugyanis a Housemarque a tervek szerint március 19-étől teszi majd elérhetővé az első 3D-s próbálkozásukat, kizárólag PlayStation 5-ön. A Super Stardust és a Resogun alkotóitól kíváncsiak is leszünk arra, hogy miként fogják a bullet hill stílust átemelni ide, már ha ezt megpróbálják komolyabban.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu