System Shock 2 Enhanced Edition: VR-os irányítással adott magáról életjelet [VIDEO]

A System Shock második részének modernizált kiadása hosszú idő után adott magáról egy életjelet, de nem éppen olyan formában, ahogy arra számítottunk volna.

A Nightdive Studiosról tudjuk, hogy az eredeti System Shockból csinálnak egy remake-et, aminek skáláját azóta visszafogták, mert túl nagy elképzelésük volt, cserébe viszont még igazán kétséges, hogy mikor fog elkészülni a stúdió vele (talán idén, de erre sem vennénk mérget). Eközben azért a folytatással is foglalkoznak, aminek egy újabb köntöst szeretnének adni, és erről annyira nem is beszéltek sokat. Persze a visszatérés váratlan volt, de legalább annyira erős is.

Ez a videó azért érdekes, mert a Kickstarteren finanszírozott System Shock remake-je nem érte el a 3 millió dolláros (~900 millió forintos) határvonalat, amivel VR-támogatást kaphatott volna az a játék. Erre itt a System Shock 2 Enhanced Edition, amit a fejlesztők a lenti Twitter videóban a Valve VR-készülékével, a Valve Index-szel használnak. A videó alapján az jön át számunkra, hogy remek egykezes harcról van szó. Az illető ledönt egy létrát, majd egy majmot is kifektet a videó készítője, miközben felkiált, hogy… nos, mivel ezt mondta szó szerint, nem cenzúrázzuk: „dögölj meg, majom”.

Lehet, hogy VR-tesztelés zajlik a Nightdive Studiosnál? Több jelenet esetében kifejezetten ütne a virtuális valóság – például Shodan néhány monológja esetében a VR-os környezet igazán sokkoló élményt nyújthat, és mivel a játék hangdizájnja még ma is megállja a helyét (a horror-thriller műfajokban ennek hatványozottan nagy jelentősége van!), VR-osítva is jó eredményt kaphatnánk.

A System Shock 2 Enhanced Edition még nem tudjuk, hogy mikor fog megjelenni PC-re. Közben készül a System Shock 3 is, de ezt az Otherside Entertainment készíti, a kiadó pedig a kínai techgigász Tencent lesz – erről a játékról a májusi kiadó-bejelentés óta egyáltalán nem hallottunk.

A Thief: The Dark Projectből is örömmel látnánk egy VR-os változatot.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu