Cyberpunk 2077: multiplayer szivárgás, már a lengyelek is nyomoznak utána

A CD Projekt RED a legújabb játéka miatt az évi jövedelmének 10%-át is elbukhatja a bírság miatt.

A DSOGamingen olvashatjuk, hogy a Cyberpunk 2077 exéjében több utalást is találhatunk a játék multiplayer módjára és funkcióira. Két módot neveztek meg – lesz egy alap deathmatch, továbbá a Heists (bankrablás a la Payday), és több karaktertípust (Assassin, Netrunner, Techie pl.) irányíthatunk. Drop-in, drop-out megközelítést kaphat a rablósdi, így a játékosok pillanatok alatt ki-, és beléphetnek. Idézzük átláthatóbb módon magyarra ültetve, hogy mikről van szó.

Rablás állapotának beállítása
Állítsd be a spawnolás helyszínét a küldetések során az új játékosoknak

Spawn tag: %s

További kapcsolatos funkciók
MP.Heist.DebugMessageNameChanged

MP.Heist.MessagePlayerReady

MP.Heist.SetPlayerCharacterClass (arra utalhat, hogy jóval szigorúbb karaktertípus-választásra koncentrálhat a multiplayer)
MP_PlayerReady

++ %s csatlakozott a rabláshoz

— %s távozott a rablásból

Character.Cpo_Muppet_Solo

Character.Cpo_Muppet_Assassin

Character.Cpo_Muppet_Netrunner

Character.Cpo_Muppet_Techie

lobby

cpo_heist_started

Character.Cpo_Muppet_Default

Character.

Character.Cpo_Default_Player

 

De a deathmatch-et is szépen elbújtatták a Cyberpunk 2077 kódjában. Egy alap menü mellett ezek a funkciók bújtak el:

    ++ %s csatlakozott a mérkőzéshez

    >> %s megölte %s-t

    Közvetlenül a pokolba küldted magad! Arra kérlek, hogy ne gyere vissza
Wow! Megölted magad… bravó.

    Erősebb volt a töltényed mint az önbecsülésed

    A lövésed a tested és a lelked is elpusztította

    %s-t közvetlenül a pokolba küldted!

    Wow! Könyörtelenül megöldted %s-t

    A töltényed erősebb volt %s fejénél

    A lövésed elpusztította %s testét és lelkét

    %s közvetlenül a pokolba küldött!

    Wow! %s könyörtelenül megölt téged

    %s tölténye erősebb volt a fejednél

    %s lövése epusztította tested és lelked

    AllowJoinInProgressDM

 

A DSOGaming hozzátette, hogy P2P kapcsolatot használhat a Cyberpunk 2077 multiplayere, tehát nem dedikált szervereket kaphat a játék. Ez még megváltozhat. Meg amúgy is messze van még ennek a megjelenése – először a nagy januári majd februári frissítésnek kell megérkeznie. Ezután jöhet a next-gen patch, és kizárólag ezek után lehet szó a multiplayer fejlesztéséről. A deathmatch nem biztos, hogy jó választás lesz, de erről még korai beszélni.

Lengyelország verseny-, és fogyasztóvédelmi hivatala (innentől UOKiK-ként rövidítjük) nyomozást kezdeményezett a CD Projekt RED körül. Erről egy lengyel üzleti lap, a Dziennik Gazeta Prawna tudósított. Małgorzata Cieloch, az UOKiK szóvivője azt mondta, hogy ellenőrizni fogják, hogy a gyártó (tehát a CDPR) nekilátott-e a hibák kijavításának, vagy hogy megoldásra lelt-e a konzolokon történő megfelelő futtatáshoz (esetleg megtalálták-e a nehézségeket, amik ezt megakadályozták).

Arra is kíváncsiak, hogy a panaszokat benyújtó személyekkel hogyan törődnek, ha ők elégedetlenek a teljesítménnyel, ugyanis a CDPR korábban megígérte nekik, hogy az ő hardverükön is futni fog a Cyberpunk 2077 (itt főleg az alap PlayStation 4, Xbox One párosra kell gondolni). Miután az UOKiK megbeszélte a CDPR-rel, hogy mi a helyzet, ennek megfelelően fog a hivatal döntést hozni.

Dominik Jędrzejko, a Kaszubiak Jędrzejko Adwokaci ügyvédi cég tagja elmagyarázta még, hogy a CDPR erőfeszítései ellenére is esélyes, hogy unfair piaci stratégiát alkalmazott a cég, és ha az UOKiK úgy találja, hogy a lengyel fejlesztőcsapat megtévesztett mindenkit és nem tett meg mindent a probléma megoldása érdekében, akár a CDPR éves jövedelmének 10%-ától is elbúcsúzhat és ezen felül még a pénzvisszatérítésre is kötelezett lehet.

Tehát már a hazai pályán is ég a CDPR lába alatt a talaj…

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu