Star Wars Jedi: Fallen Order: megérkezett a next-gen frissítés

A PlayStation 5 és a két Xbox Series konzol jobb teljesítménnyel futtathatja a 2019-ben megjelent Respawn-játékot, ami szépen megcáfolta az Electronic Artsot.

A kiadó ugyanis igencsak meglepődött, amikor is az egyjátékos Star Wars-kaland jött, látott, és az elvárásokat túlteljesítette. A stúdió pedig most kihozta a játékhoz a next-gen patchet, olvashatjuk az Electronic Arts weboldalán. Először az általános frissítéseket említjük, majd a konzolonkénti módosításokról lesz szó.

Az Xbox Series X, az Xbox Series S, illetve a PlayStation 5 is jobb frame rate-re számíthat a Star Wars Jedi: Fallen Orderben, ami ráadásul a felbontást is feljebb húzta, igaz, a Respawn alkotása dinamikus felbontással rendelkezik, így nem 100%-ban natív 4K-ra készüljünk az Xbox Series X/PlayStation 5 duón, ami ezeken felül a post-processing felbontást is feljebb srófolta.

Az Xbox Series S-en az eddigi 45 FPS helyett 60 FPS-re számíthatunk, ami a játékmenetet sokkal finomabbá teszi. Az Xbox Series X-en két teljesítménnyel kapcsolatos módot kapunk. Az első a Performance mód, ami 60 FPS-re csavarja a Star Wars Jedi: Fallen Order frame rate-jét, és a dinamikus felbontás skálájába bejutott a 1080p és a 1440p is (azaz legjobb esetben 1440p/60 FPS-re számítsunk). Az Xbox Series X Normal módját használva a post-processing felbontás 4K lett, míg a dinamikus felbontás 1512p és 2160p (=4K) között mozog, igaz, a frame rate nem lesz másodpercenként 60 képkocka.

A PlayStation 5 – ahogy az Xbox Series S – feltolta a frame rate-et 45-ről 60 FPS-re, a postprocessing felbontás 1440p-re lett emelve, de a dinamikus felbontás ki lett kapcsolva. Eddig 810p és 1080p között skálázott a játék, de most már stabil 1200p-t kapunk. Kicsit érdekes megközelítés ez – és még Performance mód sincs.

A Star Wars Jedi: Fallen Order már jó ideje elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on (de a PlayStation 5 és az Xbox Series is futtatja a next-gen optimalizálás révén), PC-n pedig a Steamen és Originen is megtalálhatjuk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu