Menu

Súlyosabb volt a Capcom kibertámadása, mint hittük!

Több mint tizenhatezer ember személyes adatai juthattak illetéktelen kezekbe!

Novemberben már beszámoltunk arról, hogy a japán kiadó beismerte: bizony egy kibertámadás áldozata lett (és emiatt kiszivároghatott a Capcom következő játékainak megjelenési menetrendje, és a Resident Evil: Village-ből is így juthatott ki pár részlet…), de akkor még annyi volt biztos a Ragnar Locker által elkövetett támadásról, hogy 9 jelenlegi és korábbi alkalmazott adataihoz fért hozzá a szervezet, és maximum 350 ezer ember, üzleti partner, ex-alkalmazott, fogyasztó adatai lehettek érintettek.

Most viszont itt van a Capcom új közleménye, és az eddigi 9 érintett személy helyett új számot kell megjegyeznünk: 16406 személy adataihoz fért hozzá a Ragnar Locker. Ebből 3248 üzleti partner, 9164 ex-Capcomos, és 3994 jelenlegi dolgozó és érintett fél. Nevek, email-címek, postai címek, telefonszámok, továbbá HR-os (emberi erőforrásokkal kapcsolatos) adatok szivárogtak ki így a Capcomtól, ami hiába mondja, hogy a hitelkártyás, bankkártyás adatok nem érintettek (egy külsős, third-party cég foglalkozik az online tranzakciókkal), ez továbbra is ijesztő szituáció.

Az online játékfunkciók nem voltak érintettek, és a japán cég biztosít minket arról, hogy biztonságos Capcomos játékokkal online játszani, vagy azokat így megvásárolni. De az, hogy a lehetséges érintett emberek számát felcsavarták 390 ezerre (három, kilenc, nulla!), arra már nem könnyű szavakat találni. A biztosan érintett személyekkel a Capcom felveszi a kapcsolatot, és nyomoz, hogy a személyes adatok veszélyes helyzetben vannak-e.

A japán, észak-amerikai, továbbá az európai, közel-keleti ügyfélszolgálati elérhetőséget is megadták a közleményben, miközben a Capcom a japán és az amerikai hatóságokkal együttműködve próbálja feltárni a támadás mélységének mértékét, miközben a biztonságát is igyekszik a helyére tenni.

És a Capcommal kapcsolatban épp a minap tudtuk meg, hogy a PlayStation 5-re (továbbá Xbox Seriesre és PC-re) készülő Pragmata, amit még a nyáron jelentett be a japán cég, csendben el lett tolva 2022-ről 2023-ra. Ez nem valami ütős évkezdet nekik…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu