Unreal Engine 4-es fantasy játékot készít az Arkane austini stúdiója

Az Arkane Studios engine-t és talán stílust is válthat a(z egyik?) következő, még be sem jelentett játékával kapcsolatban.

Arx Fatalis (PC, Xbox – 2002), Dark Messiah of Might and Magic (PC, Xbox 360 – 2006), KarmaStar (iOS – 2009), Dishonored (PC, PlayStation 3, Xbox 360, majd PlayStation 4, Xbox One – 2012), Dishonored 2 (PlayStation 4, Xbox One, PC – 2016), Prey (PlayStation 4, Xbox One, PC – 2017), Dishonored: Death of the Outsider (PlayStation 4, Xbox One, PC – 2017), illetve Wolfenstein: Youngblood (PlayStation 4, Xbox One, PC – 2019), Wolfenstein: Cyberpilot (PlayStation VR, PC VR – 2019; a két Wolfensteint a MachineGamesszel közösen csinálták) – ez eléggé változatos lista az Arkane-től, akik májusban PlayStation 5-re és PC-re hozzák a Deathloopot is. De a csapat már a jövőn gondolkodik.

Lisa Charriere, az Arkane Austin senior vizuális effektekért felelős művésze a LinkedInjén listázta, hogy miken dolgozott. Most hagyjuk figyelmen kívül a törölt EverQuest Nextet, hanem nézzük a lista alját: „bejelentett, Unreal Engine 4-es (fantasy) projekt”. 2018 októbere óta dolgozik az Arkane amerikai stúdiójában (van nekik egy Franciaországban is, azon belül is Lyonban). Mivel ez a csapat már hónapok óta egy új AAA projekthez keres embereket, esélyes, hogy Charriere is ezen dolgozik.

Érdekesség, hogy Unreal Engine 4-et alkalmaznak ehhez a játékhoz, mert például a Prey esetében a CryEnginet használtak. Tény, az eredeti Dishonored is Unreal Engine-en futott (UE3-on), de a Crytek technológiája nem biztos, hogy egy fantasy címhez megfelelő volna, így az Epic Games munkásságára váltás itt logikus lépésnek tűnik.

Ne feledjük, hogy Harvey Smith, a Dishonored kreatív rendezője is épp nemrég tért vissza az Austin Lyonból az amerikai stúdióba (és erről be is számoltunk korábban a hírekben). Csak nem ez az a játék, amin ő is dolgozik? A két pontot logikusnak tűnik összekötni, nem? Persze ez még csak puszta találgatás…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu