Cyberpunk 2077: pénzbírságot kapott Brazíliában a CD Projekt RED?

Rájár a rúd a lengyelekre – igaz, van, amiért joggal, de azért ebben az esetben ezt megkérdőjelezhető.

A Twitteren olvashatjuk a são paulo-i Start írását, ami a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) pénzbírságáról számolt be. Azért kapott a lengyel csapat pénzbírságot, mert megszegték a brazil város törvényeinek egyikét, és ezért kell állítólag fizetniük. (Mondjuk van miből, ha csak az előrendelésekből mennyi profitot termelt a belső nézetes RPG-jük.)

Szóval São Paulo városában van egy olyan törvény, ami a falfestményeket és az utcai reklámokat (pl. reklámtáblákat) tiltja. A CDPR ezt megszegte, amikor is egy panelház falára felrakta V karakterét. Ezt aztán São Paulo hivatalos Twitter-fiókja hirdette (mert nemzetközileg hírverést kapott a város). Erre a sajtó felhívta a figyelmet, hogy ez nem éppen legális (a törvényre hivatkoztak), és itt São Paulo városvezetése számára is szemetszúrt, amiért megbírságolta a CDPR-t 410 ezer brazil reálra, ami forintban kicsivel több mint 23 millió, és persze az épület tulajdonosai ennél jóval kevesebbet kaptak! Állítólag mindössze 10 ezer brazil reált adott nekik a CDPR, ami kb. 563 ezer forintnak felel meg…

De ha ez nem lenne elég, a lengyelek megállapodása szerint a falfestménynek két évig kellett volna V-nek az épület falán maradnia, ami hirdetésben nagyon terjedelmes. És nem véletlenül fogalmazunk úgy, ahogy – a mondat alatt elterülő tweetben láthatjuk, hogy a „tiszta város” tényleg tiszta város akar lenni (hatásos az előtte-utána összevetés!), így lehet, hogy már most eltávolították a Cyberpunk 2077 karakterét az épület faláról.

A CDPR utánajárhatott volna ennek, mert ha tudtukon kívül húzták ezt meg, akkor itt az épület tulajdonosa akart csak pénzt keresni a lengyelek tudatlanságán. A CDPR pedig erről nem beszélt még.

Tegnap arról volt szó, hogy a Cyberpunk 2077 next-gen frissítése csak az év második felében jön – úgyhogy akinek már van Xbox Series-e vagy PlayStation 5-je, még várhat, amíg azok teljesen kihasználják a játék adottságait.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu