Menu

Cyberpunk 2077: pénzbírságot kapott Brazíliában a CD Projekt RED?

Rájár a rúd a lengyelekre – igaz, van, amiért joggal, de azért ebben az esetben ezt megkérdőjelezhető.

A Twitteren olvashatjuk a são paulo-i Start írását, ami a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) pénzbírságáról számolt be. Azért kapott a lengyel csapat pénzbírságot, mert megszegték a brazil város törvényeinek egyikét, és ezért kell állítólag fizetniük. (Mondjuk van miből, ha csak az előrendelésekből mennyi profitot termelt a belső nézetes RPG-jük.)

Szóval São Paulo városában van egy olyan törvény, ami a falfestményeket és az utcai reklámokat (pl. reklámtáblákat) tiltja. A CDPR ezt megszegte, amikor is egy panelház falára felrakta V karakterét. Ezt aztán São Paulo hivatalos Twitter-fiókja hirdette (mert nemzetközileg hírverést kapott a város). Erre a sajtó felhívta a figyelmet, hogy ez nem éppen legális (a törvényre hivatkoztak), és itt São Paulo városvezetése számára is szemetszúrt, amiért megbírságolta a CDPR-t 410 ezer brazil reálra, ami forintban kicsivel több mint 23 millió, és persze az épület tulajdonosai ennél jóval kevesebbet kaptak! Állítólag mindössze 10 ezer brazil reált adott nekik a CDPR, ami kb. 563 ezer forintnak felel meg…

De ha ez nem lenne elég, a lengyelek megállapodása szerint a falfestménynek két évig kellett volna V-nek az épület falán maradnia, ami hirdetésben nagyon terjedelmes. És nem véletlenül fogalmazunk úgy, ahogy – a mondat alatt elterülő tweetben láthatjuk, hogy a „tiszta város” tényleg tiszta város akar lenni (hatásos az előtte-utána összevetés!), így lehet, hogy már most eltávolították a Cyberpunk 2077 karakterét az épület faláról.

A CDPR utánajárhatott volna ennek, mert ha tudtukon kívül húzták ezt meg, akkor itt az épület tulajdonosa akart csak pénzt keresni a lengyelek tudatlanságán. A CDPR pedig erről nem beszélt még.

Tegnap arról volt szó, hogy a Cyberpunk 2077 next-gen frissítése csak az év második felében jön – úgyhogy akinek már van Xbox Series-e vagy PlayStation 5-je, még várhat, amíg azok teljesen kihasználják a játék adottságait.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu