A Nintendo Switch decemberben is tarolt

Hiába a Cyberpunk 2077 megjelenése, hiába a PlayStation 5 és az Xbox Series, ismerős arcok végeztek az észak-amerikai régióban az élen – itt az NPD csoport havi jelentése.

2019 decemberéhez képest a költekezés 25%-kal nőtt (játékok, DLC-k, hardver – a teljes összeg) 7,7 milliárd dollárra, úgyhogy jó 2310 milliárd forintot költöttek az észak-amerikai játékosok. A konzolok között a Nintendo Switch nyert (dollárban és eladott egységben is), mivel az új PlayStation és Xbox modellekből készlethiány volt, és ezzel „a kapcsoló” a második legjobb konzolos évet mutatta fel. Ennél jobbat csak a Nintendo Wii hozott össze 2008-ban.

Íme a decemberi top 20-as lista: Call of Duty: Black Ops Cold War, Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed: Valhalla, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Madden NFL 21, Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, NBA 2K21, Immortals Fenyx Rising, Super Mario 3D All-Stars, Super Smash Bros. Ultimate, Just Dance 2021, Hyrule Warriors: Age of Calamity, FIFA 21, New Super Mario Bros. U Deluxe, Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Party, Ring Fit Adventure, Mortal Kombat 11 – tehát a Cyberpunk 2077 sem volt képes a Call of Duty évek óta tartó, és talán már fárasztó menetelését.

És naná, hogy az Activision Blizzard pénztermelője a 2020-as összesítést is elvitte – ez lenne az éves top 10: Call of Duty: Black Ops Cold War, Call of Duty: Modern Warfare, Animal Crossing: New Horizons, Madden NFL 21, Assassin’s Creed: Valhalla, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario 3D All-Stars, Final Fantasy VII Remake Part 1. Azért itt három PlayStation 4-exkluzív felbukkant, de a Nintendo Switch killer appja, az Animal Crossing új része előttük végzett…

A Gamesindustry  pedig hozzátette, hogy Japánban még jobb helyzetben van a Switch. Az ott értékesített konzolok 87 százalékát a Switch tette ki, ami tavaly 30%-kal több példányban kelt el az ázsiai szigetországban mint 2019-ben. (3,9 millió az alapverzióból, míg kicsivel több mint 2 millió a Nintendo Switch Lite-ból.) A 6,85 millió ott értékesített konzolból csak 543 ezret tett ki a PlayStation 4, míg a PlayStation 5-ből 225 ezer fogyott Japánban.

Japánban 3,5 milliárd dollárt (~1050 milliárd forintot) költöttek játékokra (12,5%-os növekedés), a konzolos értékesítések 16,4%-kal 1,8 milliárd dollárra növekedtek, a lemezes/fizikai játékeladások pedig 9%-kal 1,75 milliárdra ugrottak fel. A legsikeresebb fizikailag is megjelent játék nem meglepő módon az Animal Crossing: New Horizons volt, ami csak Japánban 6378103 példányban fogyott. Ez több mint négyszerese a második helyre befutott Ring Fit Adventure eredményének (1591366). A Sony mindössze egy játékkal fért fel az ottani top 10-re (Final Fantasy VII Remake Part 1, 949379 eladás).

Úgyhogy a Switch így tényleg behúzza 2021-et is, de a készlethiányokról ne feledkezzünk meg a Sony/Microsoft térfelén.

Forrás: WCCFTech, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu