Menu

Készül a Fallout: New Vegas 2?

Most, hogy az Obsidian mellé már hamarosan a teljes Bethesda is a Microsoft alá fog tartozni (a felvásárlási folyamat még tart), most már nem biztos, hogy lesz ennek akadálya.

Már több mint tíz éve, hogy megjelent a Fallout: New Vegas. Ezt nem a Bethesda Game Studios (itt dolgozik Todd Howard) fejlesztette, hanem az Obsidian Entertainment. Ezután a stúdió nem kapott lehetőséget a folytatásra, így megcsinálta a nem-Fallout The Outer Worldsöt, és eközben a Microsoft felvásárolta a csapatot, ami így már az Xbox Game Studios része lett. Most pedig a Bethesda (vagy pontosabban annak tulajdonosa, a Zenimax) is nemsokára az Xbox-gépezet része lesz, így jogilag nem lehet akadálya annak, hogy az Obsidian visszatérjen a Fallout IP-hez.

Tyler McVicker, aki a Valve News Network égisze alatt már több alkalommal is helyes információkat szivárogtatott ki, már nem csak Gabe Newell cégével foglalkozik, hanem például a Nintendóval vagy a Bethesdával is. A YouTube-os rebranding videóban megemlítette, hogy a Fallout: New Vegas 2 már készülőfélben van, és ezt picit pontosította a Twitteren, ugyanis nem ez az egyetlen RPG, ami a Bethesda alatt készül (mindegy, hogy hol).

Szóval a következő Bethsda RPG McVicker szerint a Starfield lesz (ami teljesen logikus: már három éve bejelentette a Bethesda), de úgy véli, hogy ennek még 1-2 év kelleni fog. Emiatt pedig lehetséges, hogy 2022-ben, vagy akár 2023-ban fog csak megjelenni, és itt már teljesen bizonytalanok lehetünk a PlayStation 5-ös verzióval kapcsolatban. Aztán utána a The Elder Scrolls VI jön, ami megint logikusnak tűnik, de ennek megjelenési időszakát 2026-ra, 2027-re teszi, a Fallout 5-öt pedig a 2030-as évekre. Az picit már meredek. És mikor jöhet a Fallout: New Vegas 2? McVicker ezt az évtized második felére teszi, úgyhogy 2026-nál korábban nem valószínű, hogy megjelenik…

Mindez nem hivatalos, de ha megvalósul a projekt, ezzel a Fallout reputációja is helyreállhatna, mert a Fallout 4 után a Fallout 76 nem volt annyira jó fogadtatású.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu