Készül a Fallout: New Vegas 2?

Most, hogy az Obsidian mellé már hamarosan a teljes Bethesda is a Microsoft alá fog tartozni (a felvásárlási folyamat még tart), most már nem biztos, hogy lesz ennek akadálya.

Már több mint tíz éve, hogy megjelent a Fallout: New Vegas. Ezt nem a Bethesda Game Studios (itt dolgozik Todd Howard) fejlesztette, hanem az Obsidian Entertainment. Ezután a stúdió nem kapott lehetőséget a folytatásra, így megcsinálta a nem-Fallout The Outer Worldsöt, és eközben a Microsoft felvásárolta a csapatot, ami így már az Xbox Game Studios része lett. Most pedig a Bethesda (vagy pontosabban annak tulajdonosa, a Zenimax) is nemsokára az Xbox-gépezet része lesz, így jogilag nem lehet akadálya annak, hogy az Obsidian visszatérjen a Fallout IP-hez.

Tyler McVicker, aki a Valve News Network égisze alatt már több alkalommal is helyes információkat szivárogtatott ki, már nem csak Gabe Newell cégével foglalkozik, hanem például a Nintendóval vagy a Bethesdával is. A YouTube-os rebranding videóban megemlítette, hogy a Fallout: New Vegas 2 már készülőfélben van, és ezt picit pontosította a Twitteren, ugyanis nem ez az egyetlen RPG, ami a Bethesda alatt készül (mindegy, hogy hol).

Szóval a következő Bethsda RPG McVicker szerint a Starfield lesz (ami teljesen logikus: már három éve bejelentette a Bethesda), de úgy véli, hogy ennek még 1-2 év kelleni fog. Emiatt pedig lehetséges, hogy 2022-ben, vagy akár 2023-ban fog csak megjelenni, és itt már teljesen bizonytalanok lehetünk a PlayStation 5-ös verzióval kapcsolatban. Aztán utána a The Elder Scrolls VI jön, ami megint logikusnak tűnik, de ennek megjelenési időszakát 2026-ra, 2027-re teszi, a Fallout 5-öt pedig a 2030-as évekre. Az picit már meredek. És mikor jöhet a Fallout: New Vegas 2? McVicker ezt az évtized második felére teszi, úgyhogy 2026-nál korábban nem valószínű, hogy megjelenik…

Mindez nem hivatalos, de ha megvalósul a projekt, ezzel a Fallout reputációja is helyreállhatna, mert a Fallout 4 után a Fallout 76 nem volt annyira jó fogadtatású.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu