Project: Mara: fotorealisztikus grafika a Ninja Theory-tól [VIDEO]

A már több mint két éve az Xbox Game Studios kötelékéhez tartozó Ninja Theory új videót mutatott a Project: Marából, és nem viccelünk: a látvány eszméletlenül jó.

Tavaly már hallottunk a Ninja Theory következő projektjeinek egyikéről – a Project: Mara, egy kísérleti játék, új módon fogja a történetmesélést megközelíteni, egy valódi világon alapul majd, és a mentális terror földhöz ragadt, valós reprezentációjával fog rendelkezni. Az új trailerben valamivel többet is megismerhetünk Tameem Antoniades és csapata projektjéről.

A Project: Mara kizárólag egy lakásban játszódik. (Ehhez valamelyest közel jutott a Silent Hill 4: The Room, de azért mégsem.) A csavar itt az, hogy valódi lakást ültetett át a Ninja Theory videojátékos formátumba. A projekten tevékenykedő team újraalkotta a lakást, de a lehető legrealisztikusabb látványvilággal, és 1:1 pontossággal. Ez azt jelenti, hogy a szobák méreteitől kezdve az érintett textúrák újraalkotásán át a megvilágításig mindent átemeltek a lehető legújabb technológiák igénybe vételével.

A Ninja Theory a Clear Angle Studiossal közösen a teljes lakásból egy „pontfelhőt” teremtett, hogy „minden kicsi részletet” át tudjanak emelni a tökéletes digitális reprezentáció megvalósítása céljából. Onnan pedig a csapat procedurális eszközöket alkalmazott, hogy a lakásnak életjeleket adhasson. Itt a porosodásra, a kopásra kell gondolni, hogy érzést kaphasson a helyszín, ne pedig csak egy steril lokációnak tűnjön az egész, így pedig valósabbnak érződik a lakhely. Sajnos ezzel az a baj, hogy egy játék rendelkezhet eszméletlen kinézettel, a játékmenet is pontosan ugyanolyan fontosságú. (Mondunk is egy példát: The Order 1886 – a PlayStation 4 egyik legszebb játéka volt, de nagyon rövid volt.)

A Project Mara a lelki terrort akarja a lehető legpontosabban és legvalószerűbb módon átvinni játék formába, és valószínűleg Xbox Seriesre és PC-re készül. De közben van nekik egy másik játékuk, ami biztosan korábban fog ezekre a platformokra kijönni (Senua’s Saga: Hellblade II).

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu