Menu

Kanadában is eljárás indulhat a Nintendo Switch Joy-Conjai miatt

A polgári peres eljárás már nem csak az Egyesült Államokban zajlik a nagy N ellen, hanem már Kanada Quebec tartományában is…

A Joy-Con driftelés az indoklás emögött is (röviden: a leválasztható Nintendo Switch kontrollerek maguktól regisztrálnak irányítást valamelyik irányba az analóg karon, holott már nem használjuk azt – ez a meghibásodás főleg a bal analóg kart érinti a Joy-Conon), így a Lambert Avocat Inc. által kezdeményezett polgári peres eljárás most azokat érinti, akik Quebecben vettek egy Nintendo Switch-et, egy Nintendo Switch Lite-ot, esetleg Joy-Con vagy Pro kontrollereket 2017 augusztus elseje óta.

Nézzük a Lambert Avocat indoklását: szerintük a fogyasztók nem vásárolták volna meg a hibásnak nevezett konzolokat vagy kontrollereket, esetleg nem fizettek volna ekkora összeget, ha tudták volna, hogy a  hibásan gyártott termékek élettartama rövidebb a kelleténél. Ez a gyártási hiba megakadályozza, hogy a termékek rendeltetésszerűen működjenek, ami a fogyasztóknak kényelmetlenségeket okoznak. Ezt a hibát a jogi cég szerint a Nintendo nem közölte, és így a fogyasztók a termékek megvizsgálása során nem voltak képesek a bennük rejlő hibát felfedezni. (Itt megjegyeznénk, hogy a francia – angol fordítás picit hibás volt: a hiba, angolul defect franciául défaut, és ők defaultot írtak, ami alapállapotot jelent.)

Az eljárás még nem indult hivatalosan el, ugyanis Quebec legfelsőbb bíróságának egy bírójának határoznia kell erről. Addig pedig a Lambert Avocat egy online kérdőív révén gyűjt adatot az üggyel kapcsolatban. Tavaly amúgy Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke bocsánatot kért a driftelésért, de nem biztos, hogy a nagy N csinált bármit is a hiba felbukkanása miatt. Az amerikai polgári peres eljárásra azért gyorsan reagált: felajánlotta, hogy ingyen kijavítja a Joy-Conokat, amiket most már külön-külön is meg lehet venni. (De ez nem végleges megoldás.)

Korábban írtunk már arról, hogy esély mutatkozott arra, hogy a Nintendo direkt így gyártja a hardvereit, hogy azok idő előtt elkopjanak, és így többet értékesítsenek belőlük, mivel pl. a Joy-Con gyorsabban elhasználódik mintha megfelelően tervezték volna azt. (Pl. bejuthat a kontroller áramkörére a por, a kosz.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu