Kanadában is eljárás indulhat a Nintendo Switch Joy-Conjai miatt

A polgári peres eljárás már nem csak az Egyesült Államokban zajlik a nagy N ellen, hanem már Kanada Quebec tartományában is…

A Joy-Con driftelés az indoklás emögött is (röviden: a leválasztható Nintendo Switch kontrollerek maguktól regisztrálnak irányítást valamelyik irányba az analóg karon, holott már nem használjuk azt – ez a meghibásodás főleg a bal analóg kart érinti a Joy-Conon), így a Lambert Avocat Inc. által kezdeményezett polgári peres eljárás most azokat érinti, akik Quebecben vettek egy Nintendo Switch-et, egy Nintendo Switch Lite-ot, esetleg Joy-Con vagy Pro kontrollereket 2017 augusztus elseje óta.

Nézzük a Lambert Avocat indoklását: szerintük a fogyasztók nem vásárolták volna meg a hibásnak nevezett konzolokat vagy kontrollereket, esetleg nem fizettek volna ekkora összeget, ha tudták volna, hogy a  hibásan gyártott termékek élettartama rövidebb a kelleténél. Ez a gyártási hiba megakadályozza, hogy a termékek rendeltetésszerűen működjenek, ami a fogyasztóknak kényelmetlenségeket okoznak. Ezt a hibát a jogi cég szerint a Nintendo nem közölte, és így a fogyasztók a termékek megvizsgálása során nem voltak képesek a bennük rejlő hibát felfedezni. (Itt megjegyeznénk, hogy a francia – angol fordítás picit hibás volt: a hiba, angolul defect franciául défaut, és ők defaultot írtak, ami alapállapotot jelent.)

Az eljárás még nem indult hivatalosan el, ugyanis Quebec legfelsőbb bíróságának egy bírójának határoznia kell erről. Addig pedig a Lambert Avocat egy online kérdőív révén gyűjt adatot az üggyel kapcsolatban. Tavaly amúgy Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke bocsánatot kért a driftelésért, de nem biztos, hogy a nagy N csinált bármit is a hiba felbukkanása miatt. Az amerikai polgári peres eljárásra azért gyorsan reagált: felajánlotta, hogy ingyen kijavítja a Joy-Conokat, amiket most már külön-külön is meg lehet venni. (De ez nem végleges megoldás.)

Korábban írtunk már arról, hogy esély mutatkozott arra, hogy a Nintendo direkt így gyártja a hardvereit, hogy azok idő előtt elkopjanak, és így többet értékesítsenek belőlük, mivel pl. a Joy-Con gyorsabban elhasználódik mintha megfelelően tervezték volna azt. (Pl. bejuthat a kontroller áramkörére a por, a kosz.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu