Karaktermásolással vádolja egy indie fejlesztő az Apex Legends-et!

A BulletVille-t fejlesztő NOWAA szerint a játékukban található Hunter túlzottan hasonlít a Respawn Entertainment alkotásában szereplő Fuse-hoz.

Ez az indie stúdió a Nintendo Life-nak azt nyilatkozta, hogy a félszemű űrbanditájukat másolta le a Respawn az új karakterével. Bár a stúdió örül annak, hogy az Apex Legends csapatának tetszik Hunter stílusa, és akár egy crossoverben is reménykednek, de szerintük őket (mivel egy kis indie csapatról beszélünk) egy Apex Legends-másolatnak fogják tartani, mert a játékuk még meg sem jelent.

Yohami Zerpa, a NOWAA vezérigazgatója elárulta, hogy az Electronic Arts indie-központú ágazatával, az EA Originals-szel kommunikáltak egy kiadói megállapodásról 2020 elejétől kezdve. Zerpa szerint bár nincs kapcsolat az EA Originals és a Respawn között, a kiadónak minimum tudomása van a NOWAA-ról. És a két karaktert egymás mellé is tehetjük: modern szemfedő, ősz hajtincs, bajusz, mechanikus kar, nyaklánc, kesztyűk, és mind a ketten a nagy tűzerőt kedvelik. Hunternek egy pisztolya és egy rakétavetője van, míg Fuse ultimate támadása egy… rakétavető. A PCGamer kiemelte, hogy a BulletVille Angel karaktere a maga gépszárnyával hasonlít az Overwatch Mercy-jéhez…

Zerpa kiemelte, hogy nem azért emelt hangot a Respawn Entertainment és az Electronic Arts ellen, hogy a NOWAA egy pénzösszeggel a kezében hallgasson az ügyről. A stúdió még megfontolja, hogy mit tegyen. A lehetőségeik között ott van a cease-and-desist levél is (arra kérik a Respawn-t, hogy Fuse-ot dolgozzák át, vagy jogi útra terelik az ügyet), de tudják jól, hogy az Electronic Arts elleni jogi követelés egészen költséges lenne a NOWAA számára. Hozzátette, hogy amikor néhány hónap múlva játéktesztre bocsátják a BulletVille-t, azt reméli, hogy az emberek nem fogják csak egy olcsó másolatnak kezelni a játékukat, és akár Hunter karakterének átdolgozása is tervben van, hogy szó se lehessen arról, hogy ők maguk másolnának.

Vannak véletlen egybeesések, de ez a szituáció talán nem tartozik közéjük. A Respawn és az Electronic Arts nem reagált még az ügyre.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu