Menu

Karaktermásolással vádolja egy indie fejlesztő az Apex Legends-et!

A BulletVille-t fejlesztő NOWAA szerint a játékukban található Hunter túlzottan hasonlít a Respawn Entertainment alkotásában szereplő Fuse-hoz.

Ez az indie stúdió a Nintendo Life-nak azt nyilatkozta, hogy a félszemű űrbanditájukat másolta le a Respawn az új karakterével. Bár a stúdió örül annak, hogy az Apex Legends csapatának tetszik Hunter stílusa, és akár egy crossoverben is reménykednek, de szerintük őket (mivel egy kis indie csapatról beszélünk) egy Apex Legends-másolatnak fogják tartani, mert a játékuk még meg sem jelent.

Yohami Zerpa, a NOWAA vezérigazgatója elárulta, hogy az Electronic Arts indie-központú ágazatával, az EA Originals-szel kommunikáltak egy kiadói megállapodásról 2020 elejétől kezdve. Zerpa szerint bár nincs kapcsolat az EA Originals és a Respawn között, a kiadónak minimum tudomása van a NOWAA-ról. És a két karaktert egymás mellé is tehetjük: modern szemfedő, ősz hajtincs, bajusz, mechanikus kar, nyaklánc, kesztyűk, és mind a ketten a nagy tűzerőt kedvelik. Hunternek egy pisztolya és egy rakétavetője van, míg Fuse ultimate támadása egy… rakétavető. A PCGamer kiemelte, hogy a BulletVille Angel karaktere a maga gépszárnyával hasonlít az Overwatch Mercy-jéhez…

Zerpa kiemelte, hogy nem azért emelt hangot a Respawn Entertainment és az Electronic Arts ellen, hogy a NOWAA egy pénzösszeggel a kezében hallgasson az ügyről. A stúdió még megfontolja, hogy mit tegyen. A lehetőségeik között ott van a cease-and-desist levél is (arra kérik a Respawn-t, hogy Fuse-ot dolgozzák át, vagy jogi útra terelik az ügyet), de tudják jól, hogy az Electronic Arts elleni jogi követelés egészen költséges lenne a NOWAA számára. Hozzátette, hogy amikor néhány hónap múlva játéktesztre bocsátják a BulletVille-t, azt reméli, hogy az emberek nem fogják csak egy olcsó másolatnak kezelni a játékukat, és akár Hunter karakterének átdolgozása is tervben van, hogy szó se lehessen arról, hogy ők maguk másolnának.

Vannak véletlen egybeesések, de ez a szituáció talán nem tartozik közéjük. A Respawn és az Electronic Arts nem reagált még az ügyre.

Forrás: PCGamer

f3szaYThSq3YpAkfcEM46c

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu