Resident Evil: Village: mégis cross-gen lesz a Resident Evil 8 [VIDEO]

Új részleteket közölt a Capcom a következő fő Resident Evil felvonásról.

A japán kiadó megerősítette, hogy a Resident Evil: Village nem csak a PlayStation 5, Xbox Series, PC hármasra készül, hanem PlayStation 4-re és Xbox One-ra is. A PlayStation 5-ös verzióból egy exkluzív vizuális demó bukkant fel a PlayStation Store-on. Ennek a címe Maiden – ez bemutatja a látványvilágot, és a 3D-s audióba is betekintést nyer. A Maiden (Leány) karakterét irányítva menekülnünk kell, ugyanis semmilyen módon nem leszünk képesek megvédeni magunkat. Ezt egy másik demó is követi majd később, de ez már mindenhol elérhető lesz, és „normális” demó lesz ez.

A játékból több kiadás lesz. A 60 dolláros/eurós (~22 ezer forintos) alapverzión túl lesz egy tizessel drágább (~26 ezer forintos) Deluxe Edition is. Ebben a Trauma Packot is megkapjuk (Samurai Edge pisztoly, Mr. Everywhere kiegészítő, egy Resident Evil 7-es szűrő, amivel videókamerás látványvilágot kölcsönözhetünk a játéknak, eltérő lesz a mentési szobában a háttérzene, máshol is menthetünk, és kapásból elérhető lesz a legnehezebb nehézségi szint is). A 220 dolláros (minimum 75-80 ezer forintos) gyűjtői kiadás ezeken túl egy posztert, egy steelbookot, egy művészeti könyvet és egy Chris Redfield figurát tartalmaz, mindezt egy gyűjtői dobozban. Az előrendelők a Mr. Raccoon Weapon Charmot és a Survival Resource Packot kapják – a PlayStationös előrendelésekért a soundtrackből is kapunk egy kisebb részletet.

A Capcom sajtóközleménye szerint néhány évvel a Resident Evil 7: Biohazard történései után járunk a Resident Evil: Village-ben. Ethan Winters egy kies havas faluba ment, ami tele van ijesztő ellenfelekkel, és továbbra is Ethan Redfield után nyomoz a válaszokért. Az új technológia és az RE Engine révén komolyabb teljesítményre képes PlayStation 5-ön és Xbox Seriesen a játék (ami így ott szinte meg is szünteti a töltési időket). Az új játékmenetbeli funkciók a korábbi részekből merítenek, és az új mechanikák a harcok során mélyebb stratégiákat tehetnek lehetővé.

Az újítások között megemlítik a The Duke nevű karaktert, aki a Resident Evil 4-ben látott árushoz hasonló szerepet tölt be (és az inventory is hasonló stílusú…): tőle vehetünk tárgyakat és kraftoláshoz recepteket, itt fejleszthetjük a fegyvereket, és itt adhatjuk el a feleslegessé vált eszközeinket. Ethan képes lesz védekezni a támadások ellen, és el is rúghatja az ellenfeleit. A Resident Evil 25. évfordulójára pedig a Capcom egy ingyenes multiplayer élménnyel készül, igaz, csak PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re – a Resident Evil Re:Verse-ről holnap lesz részletesen szó. Itt előre már kimondhatjuk, hogy árukapcsolás lesz, ahogy tavaly a Resident Evil 3 Remake mellé járt a Resident Evil: Resistance.

AestheticGamer a Twitteren azt írta, hogy a Resident Evil: Village esetében tervben volt a VR-támogatás, de nem tudja, hogy most is ez-e a helyzet. Megfelelő teljesítmény kell ahhoz, hogy ne legyen hányingerünk és ne szédüljünk be a VR-tól, de abban biztos, hogy a 25. évfordulóra a Resident Evil 7: Biohazardból egy next-gen patch készül PlayStation 5-re (és ez a játék a PlayStation Plus Collection része is), így akár a DualSense-támogatás mellett nagyobb felbontás és frame rate, esetleg sugárkövetés (ray tracing) is jöhet a már közel négy éves Resident Evilhez.

A Resident Evil: Village május 7-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Denuvóval), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A PlayStation 4 > PlayStation 5, Xbox One > Xbox Series frissítés ingyenes lesz.

A képgalériát itt és itt lehet megtekinteni.

Forrás: Gematsu, PSU AGD


Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu